Naselje Solidarnost dobilo novu ulicu

12. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Kako je i bilo najavljeno pre nedelju dana, danas smo u pratnji predsednika opštine Radivoja Paroškog, obišli novoizgrađenu saobraćajnicu na krajnjem severu Srbobrana u naselju Solidarnost.

DSC_0071

Čitav jedan deo ovog naselja potpuno je infrastrukturno bio odsečen od Srbobrana jer nije bilo puta kojim bi građani i komunalne službe mogle da priđu nekim kućama. Kako bi svim svojim građanima obezbedila približno iste uslove života, lokalna samouprava ušla je u investiciju kojom se reševa problem svih stanovnika ovog naselja. Izvođač radova koji je na Javnom konkursu dobio da izgradi novi kolovoz je Graditelj NS iz Novog Sada, i kako smo mogli da posvedočimo uradili su dobar posao u ugovorenom vremenskom roku.

DSC_0055

DSC_0065

Naš sagovornik iz firme Graditelj NS, bio je upravnik gradilišta Dragan Bogović, od kog smo dobili sve važne podatke kada je u pitanju realizacija ovog projekta.Ulica je široka 6 i dugačka 96 metara što omogućava kretanje vozila u oba smera, a na njenom kraju, pošto je u pitanju slepa ulica, izgrađena je okretnica. Putna konstrukcija izgrađena je u dva sloja, drenažnog od debelog sloja drobljenog kamena i asvaltnog sloja od 10 cenetimetara. Sa desne strane je iskopan i kanal za odvod kišnice kako ne bi došlo do urušavanja puta izazvanog velikom količinom vode. Vrednost urađenih radova je 3.290.000 dinara bez pdv-a.

DSC_0070

Nakon obilaska nove ulice i njenog prijema, predsednik Opštine nam je dao detaljnije objašnjenje vezano za ovaj projekat, kao i najavu daljih radova koji slede u ovom naselju:

DSC_0064

“Ovaj deo naše opštine, odnosno deo naselja pod nazivom Solidarnost ima dugogodišnji problem pristupa vozilima do kuća. Ne samo što nisu do kuća mogli doći ličnim vozilima stanovnici naselja, već je pristup bio onemogućen i vozilima hitne pomoći, vatrogasnoj službi kao i svim drugim vozilima komunalne delatnosti. Neki od tih ljudi žive ovde i po 40 godina a da nemaju pristojan put do kuće. Po urbanističkom planu, ovaj deo naselja može da se širi, i mi smo izgradili jedan pristupni put, koji će im pomoći da bezbedno žive ovde, da tako kažem. Ovo nije završeno, još treba da izgradimo jedan deo puta koji će proći između kuća, kroz naselje, a dolazi na red i izgradnja trotoara, parkinga i zelene površine okolo. Sa druge strane puta moguća je izgradnja novog dela naselja i da se na taj način Srbobran dalje širi. Takođe planirana je dalja izgradnja puta ka hipodromu i povezivanje sa glavnim putom ka Subotici, ali to dalje nisu goruća pitanja, već je goruća tema bila da se građanima ovog naselja olakša život”.

DSC_0051 DSC_0072

Predsednik je zadovoljan brzinom i kvalitetom izvedenih radova, i poželeo je stanovnicima ovog dela Srbobrana da im ovaj put dugo služi, a nada se i da su oni sad zadovoljniji.

Facebook Komentari