Prvo odigrano kolo i odmah velika pobeda 79:66

07. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Ušao je omladinski košarkaški klub Srbobran u svoju prvu sezonu vrlo stidljivo, ali je trema brzo nadvladana a zatim je isto učinjeno i sa protivnikom. Pobedili su SRBOBRANCI gostujući tim iz Beočina 79:66.

DSC_0016

Kako smo rekli na početku, start je bio malo neizvestan, trebalo je “Jocinim pulenima” par minuta na terenu da se naviknu na pune tribine i da se malo oslobode pritiska premijernog meča koji im je stajao nad glavama. Tek krajem četvrtog minuta utakmice ubacili su svoj prvi poen, učino je to novi centar tima Miloš Stojinović, i tad je utakmica za nas počela. Ta prva četvrtina ostaće upamćena kao ona u kojoj smo jurili prednost protivnika stečenu u prvim minutima igre, ali se u drugom periodu vraćamo rezultatski i nedozvoljavaju naši momci da im Beočinci pobegnu. Uglavnom su gosti vodili sa po par poena, ali je evidentirano i da smo mi u dva navrata uspevali da povedemo.

DSC_0017 DSC_0995

Treća deonica u potpunosti pripada košarkašima Srbobrana. Nakon rezultatski slabije prve dve, 19:20 i 17:16, u trećoj četvrtini na terenu je bio jedan dominantniji domaći tim. Po rečima trenera Jovice Andrića, presudila je trojka Ace Srdanova i dobro osmišljena akcija koja je potom usledila, a nacrtana je bila tokom tajm auta. Ta četvrtina završena je sa 25:13 za nas, tako da je u poslednjoj na igračima ostalo samo da odigraju čvrsto, što im nije bio problem. Poslednju deonicu dobili su naši sa 18:17, što u zbiru iznosi 79:66, i potpuno nadigravanje protivnika

DSC_0028 DSC_0031

Najkorisniji igrač Srbobrana bio je pomenuti Miloš Stojinović sa 21 postignutim poenom, a pratili su ga Babić sa 20 poena, i najkompletniji igrač utakmice Dejan Andrić sa 13. U strelce se upisalo još 6 igrača, a čak petorica su postizali trojke. Najubedljiviji u pogotcima za tri poena bio je Babić sa 5 preciznih ubacivanja izvan linije 6,75. Oba tima su imala po jednog igrača koji je isključen zbog pet penala, a trener Beočina je protestvovao i zbog činjenice što je njegovim igračima dosuđeno čak 32 lične greške, dok je domaćin imao osam manje, a nije uzeo u obzir činjenicu da je njegov tim igrao mnogo prljavije.

DSC_0989

Posebno moramo da pohvalimo  Slobodana Subića, koji je kao najstariji igrač našeg tima, pokazao da i sa 33 godine može da se igra vatreno, skače za svaku loptu i baca na parket kako bi se spasio aut i to pred kraj utakmice kad je snaga na izmaku, a o trojci na samom kraju meča ne vredi ni govoriti.

DSC_0029

Za kraj prenosimo reči trenera Jovice Andrića, koji nam je izneo svoje utiske sa meča:

“Bila je ovo jako teška utakmica, što je bilo i očekivano jer su momci neiskusni, a ovi koji imaju iskustva dugo nisu igrali. Zadovoljan sam pobedom, ali ne i igrom u potpunosti. Imali smo mnogo promašaja, pogotovo sa linije penala, a to smo na treningu najviše vežbali. Najveći broj lopti, koje su takozvane ničije, nisu završavale u našim rukama. Celo prvo poluvreme smo zaostajali, ali kad nas je šut krenuo tad smo počeli i da rastemo rezultatski. Drugo poluvreme je bilo bolje, nije bilo na vrhunskom nivou ali je rezultatski bilo mnogo bolje. Konstatntno smo pravili razliku na terenu što je uticalo na rast razlike na semaforu. Utakmica je prelomljena šutom Sradanova za tri iz ćoška, nakon mog tajm auta i nacrtane akcije, kojom smo slomili protivnika. Baki je tad vezao 4 trojke i to je bilo nedostižno”. 

DSC_0023

“Iskren da budem nisam planirao da neki igrači ovoliko igraju. Mislio sam da ću veću minutažu dati mlađim igračima, ali sam morao več na startu rezultatski da se čupam i vijam protivnika, a hteo sam po svaku cenu da pobedim na domaćem terenu. Miloš je dao 21 poen, mada ni on nije dao svoj maksimum, promašio je mnogo zicera i slobodnih bacanja, ali nas je i pored toga svojim pogotcima držao u utakmici. Po nekoj mojoj proceni, današnju prevagu doneo je Dejan Andrić. On jako dugo nije igrao i tek je nedavno ušao u trenažni proces, a ni on ni ja nismo planirali da on ovoliko igra na današnjem meču, ali bio mi je potreban a i braća smo (uz osmeh). Pohvaljujem i Raleta Babića koji je kapitenski vodio ekipu, uz sav trud i borbu. Takođe tu je i Boba Subić koji je jedini uspevao da zaustavi njihovog najboljeg igrača i da ga izbaci iz igre. Šta još reći za čoveka koji se u 36. minutu utakmice baci za loptu, a ima 33 godine. Za kraj želim da se zahvalim publici. Zaista sam oduševljen i nisam se nadao ovolikom broju ljudi, pogotovo što je nov klub”. 

DSC_0042

Sledeću utakmicu naš tim igra u Kikindi protiv tima koji važi za jednog od pretendenata za šampionsku titulu. Naravno Srbobran će ići na pobedu, mada se ne treba zavaravati i očekivati čudo. Ono što je obećanje trenera je da će pokušati da dobije sve mečeve, ali da će oni pred domaćom publikom biti prioritetni jer želi da našoj publici da razloga da dolaze na tribine i gledaju naš tim, iako je jasno da nismo jedan od najboljih. Ovo je tim u nastajanju.

Facebook Komentari