Najveća izložba pasa i dalje je CAC Turija

30. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Turizam, udruženje, Zabava

Pretposlednji dan septembra bio je sunčan i savršen za manifestacije na otvorenom što je organizatorima 11. Nacionalne izližbe pasa u Turiji savršeno pogodovalo.

DSC_0472

Ambijent salaša “Tatić”, mesto održavanja takmičenja, dodatno je uticao da sve izgleda savršeno, a Kinološko društvo Turija se postaralo da i organizacija bude jednako dobra. Po rečima gospodina Zlatka Jojkića, predsednika društva i međunarodno priznatog sudije, na ovogodišnjem CAC-u učestvovalo je 410 pasa, a dolaze nam iz celog sveta. Jedan takmičar je potegao čak iz Japana kako bi učestvovao na ovoj kinološkoj smotri.

DSC_0457

Takmičenje u Turiji ima nacionalni karakter i kao takvo je poznato kao jedno od najboljih, a definitivno je najveća izložba tog tipa u našoj zemlji. Psi svih rasa razvrstani su a zatim i izlagani u sedam posebnih ringova, gde ih je dočekao isti broj međunarodnih sudija. Kao ljude od izuzetnog značaja za kvalitet ovog takmičenja neizostavno ih je sve pobrojati, a oni su: Den Erikson iz Švedske, Loko Dižoto iz Rumunije, Vilmoš Kardoš iz Mađarske, Ana Tic iz Rusije, Sunčica Lazić, Andrea Jurcan i Zlatko Jojkić su iz Srbije.

DSC_0465 DSC_0468 DSC_0474

Renome svih arbitara i ove izložbe vrlo se visoko kotira u međunarodnim kinološkim savezima i treba da nam čini čast što se u našoj opštini održava jedno ovakvo takmičenje. Ukoliko niste ove godine stigli, topla preporuka je da sledeće obavezno posetite ovaj skup. Ambijent na obali kanala je odličan za izlete i sigurno je da će vam dan proveden u prirodi i u društvu pasa i ljubitelja životinja prijati.

DSC_0448 DSC_0454 DSC_0469 DSC_0478

 

Facebook Komentari