Milan Đorđević nam predstavio „Infinitum“

30. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Srbobranac Milan Đorđević, poznat je kao pisac, novinar i književnik, a sinoć je imao i ulogu promotera jednog novog/starog vida informisanja, a reč je o fanzinu beogradskog izdavača „Prozaonline“.

Fanzin kao štampani medij pojavio se 70-ih godina prošlog veka kada su nove generacije imale potrebu da se informišu o aktuelnim kulturnim i muzičkim dešavanjima, ali zbog nedostatka sredstava nije bilo moguće osnovati časopis kvalitetnijeg farmata. Na našem tržištu fanzin je dočekao novu mladost pod nazivom „Infinitum“ i bavi se izveštavanjem o istim temam kao pre 40-50 godina, ali o savremenim akterima.

fanzin-djordjevic

Akteri poslednjeg 5. broja „Infinitum“ fanzina su momci iz našeg Srbobrana, odnosno rok bend „Acidfather“, koji u ovoj publikaciji zauzimaju značajno mesto. Intervju sa njima uradio je Milan Đorđević, koji prati undergraund scenu u Srbiji i piše knjige o njoj, a srbobranska grupa ga je zanimala jer momci imaju iza sebe veći broj koncerata, sviraju kvalitetanu muziku, a nisu do sada bili intervjuisani.

Izdavač fanzina je Zoran Ilić, koji je ujedno i predsednik Društva književnika Beograda, i on je u Narodnoj biblioteci Srbobrana rado govorio o svom „Infinitum“ izdanju i predstavio ga domaćoj publici.

fanzin-ilic

“Fanzin je namenjen užuj publici koja prati alternativne kulturne sadržaje muzike i filma, a večeras predstavljamo peto izdanje Infinituma. Pored intervjua sa grupom Acidfather, koja je vama najzanimljivija, donosimo i detaljan izveštaj sa Nišvil festivala, neke prikaze knjiga vezanih za muziku i još par zanimljivih tema. To je otprilike sadržaj i večerašnje promocije. Ja kao urednik ove publikacije sarađujem tesno sa mnogim organizatorima muzičkih festivala iz cele bivše Jugoslavije i objavljujem tekstove o njihovim dešavanjima, a blisko sarađujem sa rok kritičarom iz Šabca Živkom Ivkovićem koji piše kritike knjiga iz oblasti muzike. Kako sam već rekao fanzin je namenjen vrlo uskom krugu čitalaca, i zato izlazi u tiražu od 100 primeraka. Mi pokušavamo da njegovo finansiranje pokrije prodaja, odnosno da čitaoci kupovinom primerka obezbede da izađe novi broj”. 

acidfather

Nakon promocije u biblioteci, ljubitelji rok muzike mogli su da produže do kafea “Riks” i uživo svedoče nastupu benda „Acidfather“. Ovu priliku je iskoristio i sam izdavač Zoran Ilić, jer kako kaže do sada nije imao priliku da ih čuje uživo.

Facebook Komentari