OKK Srbobran nastupiće u GRUPI B druge lige Vojvodine, ozbiljno pojačan

11. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Naš košarkaški klub koji sa ponosom nosi ime Srbobrana, kako smo već pisali, u svojoj prvoj sezoni nastupaće u Drugoj ligi Vojvodine koja ove godine broji 16 timova, zbog čega je pokrajinski  košarkaški savez doneo odluku da budu formirane dve grupe.

Na danas održanom žrebu u Novom Sadu, OKK Srbobran je smešten u B grupu sa još 7 timova iz Vojvodine, a ovako izgleda liga koju ćemo pratiti ove godine u prvom delu sezone:

  1. Joker Sombor
  2. Kikinda
  3. Petrovgrad Zrenjanin
  4. Basketball Stars Futog
  5. Beočin
  6. OKK Spartak Subotica
  7. Dunav 2014 Apatin
  8. OKK SRBOBRAN

DSC_0840

Igraće se dvokružni bod sistem koji nam donosi ukupno 14 mečeva, nakon kojih će se znati koja četiri tima idu u PLAYOFF A koja četiri u PLAYOUT fazu takmičenja. U zavisnosti od toga kako naš tim bude igrao, biće svrstan u jednu od PLAY završnih faza koju će činiti po četiri tima iz A i B grupe, a mi ćemo navijati za što bolju igru i bolji plasman “Srbobrana”.  Prvo kolo igra se 6. i 7. oktobra, a premijerni nastup naših momaka biće na domaćem terenu u subotu 6. protiv košarkaša iz Beočina.

Raspored nastupa OKK Srbobrana u prvih 7 kola takmičenja:

  1. kolo: OKK Srbobran – Beočin
  2. kolo: Kikinda – OKK Srbobran
  3. kolo: OKK Srbobran – Dunav 2014
  4. kolo: Joker – OKK Srbobran
  5. kolo: OKK Srbobran – Basketball Stars
  6. kolo: Spartak – OKK Srbobran
  7. kolo: OKK Srbobran – Petrovgrad

Pored svega navedenog saznali smo od trenera Srbobranaca, Jovice Andrića, da se klub ozbiljno pojačao na centarskoj poziciji. Miloš Stojinović je novi igrač našeg tima, a reč je o momku rođenom  1995. godine, koji iza sebe ima dosta iskustva. Prošlu sezonu igrao je treću ligu za ekipu Novog Bečeja gde je prosečno davao 15-ak poena po utakmici. Prošle nedelje je već imao probu na prijateljskoj utakmici protiv “Futoga” i postigao je 20 poena u pobedi svog tima sa 54:71.

joca-andric-izjava

“Miloš je jako iskusan igrač i fali mu samo treninga da bude spreman do pečetak lige. Morali smo dovesti jednog klasičnog centra, jer nemamo igrača na toj poziciji, a svojim iskustvom će oplemeniti našu mladost i nezrelost. Nikola Krga i Aleksandar Srdanov su i dalje povređeni, s tim da je Aca od juče krenuo sa laganim treningom i nadam se da će do početka sezone biti spreman za dobre partije. Sa nama u grupi su i veliki favoriti lige, kao što su Joker iz Sombora, klub Nikole Jokića, i Velika Kikinda. Druge timove ne poznajem toliko dobro, jer nisam dugo godina bio u četrtom rangu takmičenja ali mi treba da gledamo samo sebe i svoju igru. Biće još 3-4 prijateljske utakmice do početka lige i jako je bitno da startujemo u prvenstvu sa pobedom”.

To su bile reči trenera Andrića, prvog stratega našeg kluba, koji je optimističan i na prvom mestu ističe da mu je cilj dobra igra, a rezultat će doći kao proizvod toga.

DSC_0845

Paralelnu grupu iste lige, Grupu A, čini takođe 8 klubova, čija 4 najbolje plasirana tima će igranjem PLAYOFF-a sa jednako plasiranim timovima B grupe odlučiti prvaka lige, koji se seli u viši rang takmičenja.

Grupu A čine sledeći klubovi:

  1. Sloboda Novi Sad
  2. Karađorđevo
  3. Kadet Novi Sad
  4. Proleter Ravno Selo
  5. Apatin
  6. Budućnost Novi Sad
  7. Vojvodina Novi Sad
  8. Sivac.
Facebook Komentari