Konkurs za rešavanje stambenog pitanja porodicama u kojima se rodi 3. ili 4. dete

11. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Konkurs

Vlada Vojvodine raspisala je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Konkurs je otvoren do 10. oktobra ove godine, a njegova funkcija je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu stambene jedinice ili za dogradnju, adaptaciju, rekonstrukciju stambene jedinice u vlasništvu ili suvlasništvu, porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete, sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.

U ove svrhe vlada je opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 63.000.000 dinara. Ciljevi Konkursa usmereni su na: podsticanje rađanja i afirmaciju pronatalitetne politike, ublažavanje i zaustavljanje negativnih demografskih trendova, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture u opštinskim, gradskim i ruralnim sredinama kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti.

Pravo učešća na Konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojima se počev od 01. januara 2018. godine rodi treće ili četvrto dete.

O detaljima konkursa možete se informisati na stranici sekretarijata, gde možete preuzeti i potrebne obrasce.

Facebook Komentari