Đaci prvaci zauzeli su svoja mesta u školskim klupama i upoznali svoje učiteljice

31. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola, Zabava

Danas su sve osnovne škole u opštini Srbobran održale svečani prijem nove generacije prvaka, a mi smo ispratili priredbe u obe srbobranske škole i slikali najmlađe osnovce.

DSC_0005

Prva škola koja je poželela dobrodošlicu svojim prvacima bila je “Jovan Jovanović Zmaj”, i njihova priredba počela je već u 9 časova ujutru. Sat kasnije ista svečanost priređena je i u školi “Vuk Karadžić” i turijskoj “Petar Drapšin” , a najkasnije, od 11 časova isto je učinjeni i u nadaljskoj “Žarko Zrenjanin – Uča”. Razlog za različite satnice, bio je što su svi hteli da ugoste predsednika opštine i medije.

DSC_0003

Najmlađi polaznici osnovnih škola u Srbobranu primljeni su sa velikim oduševljenjem, kako njihovih starijih drugara tako i njihovih učiteljica, direktora škola, i svih drugih članova kolektiva, a na  veliko zadovoljstvo prisutnih roditelja.

DSC_0023

Prigodnim priredbama, pripremljenim u čast prvog dana u školi, malim đacima su poželeli njihovi drugari iz viših razreda. Za njih su pevali, igrali i svirali, a naravno bilo je mesta i za po koju recitaciju. Sve sa željom da ovaj dan dugo pamte i da im polazak u školu bude što prijatniji.

DSC_0031

Rečima dobrodošlice i lepih želja deci i njihovim roditeljima obratio se i predsednik opštine Srbobran, Paroški Radivoj. Poželeo im je da budu lepi, zdravi i veseli, i da uz svoje učitelje i nastavnike vredno uče. Obećao im je da će ako budu pažljivi, naučiti mnogo stvari o kojima nisu ni sanjali, i da će ih stvari koje nauče u osnovnoj školi, voditi ka novim saznanjima i otvarati im nova vrata i nove radosti u životu. Čestitao je roditeljima, bakama i dekama mališana, što su ih pravilno odgajali i pružio im podršku da tako i nastave.

DSC_0026

 

Opština Srbobran je polazak malih osnovaca u prvi razred, i ove godine podržala značajnim sredstvima, i svakom prvačiću obezbedila poklon za uspešan start na ulazu u svet odrastanja i obrazovanja.

DSC_0012

“Lokalna samouprava treba da bude uvek prisutna i da u svakom momentu, kada su neki prelazni trenuci za naše đake u pitanju, pomogne i podrži ih. Podržavamo sve što je kvalitetno i dobro. Mišljenja smo da su naše škole dobro opremljene, da deca imaju dobre uslove za rad i da će im školovanje biti, ako ništa drugo onda ugodno. Postoji kvalitetan obrazovni kadar i škole su spremne za početak školske godine. Kao i svake godine opština je obezbedila male poklone u vidu školskih pribora, knjižica, i to je jedan lep poklon za njih. Tu smo da pozdravimo roditelje i skrenemo im pažnju da smo tu sa njima, i da smo tu za njih kada im je to potrebno” reči su predsednika Paroškog .

DSC_0043 DSC_0018

NAkon priredbi i reči dobrodošlice. deca su prozivana redom i jedno po jedno su zauzimala svoja mesta u svojim prvim odeljenjima, a zatim su ih njihove učiteljice povele u učionice gde su zauzeli mesta u klupama i obradovali se poklonima, koji su obogaćeni slatkišima od strane samih škola. Svaki novi đak je dobio bedž sa imenom kako bi se lakše upoznavao sa drugarima, a ovaj prvi dan je za to i služio, za upoznavanje i razbijanje strahova ako ih ima.

DSC_0041

Srećan im polazak u školu!

 

 

Facebook Komentari