Košarkašice uzimaju zalet za napad na Drugu ligu Srbije

27. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Najuspešniji sportski kolektiv naše opštine, ženski košarkaški klub Srbobran, uveliko trenira i devojke su već sad spremne da se upuste u borbu za bodove u novoj objedinjenoj Drugoj republičkoj ligi.

Prošlogodišnji playoff doneo je našim košarkašicama plasman u ligu koja se igra na celoj teritoriji države Srbije, što je jedan od najviših dometa klubske košarke u Srbobranu, jedino su još košarkaši Akademika 2017. godine uspeli da učine to isto. Uspesi u sportu su bitni i daju takmičarima svrhu i želju za radom, ali kada se ostvare oni pružaju trenutnu sreću, a već sutra nastavlja se sa napornim treniranjem jer počinje nova borba i ponovno dokazivanje.

21731572_1625021357549599_372372278216562673_o

S tim motivom se vodi i stručno osoblje iz “ŽKK Srbobran”, a čovek koji vodi ovu mladu i nezaustavljivu grupu devojaka, Slobodan Subić, dao nam je par informacija o narednoj takmičarskoj sezoni, svom timu ali i očekivanjima u Drugoj ligi Srbije:

DSC_0860

“Sezona nam startuje prvog vikenda oktobra, odnosno 6. dana u mesecu i mi već uveliko vredno treniramo i spremamo se za svoj debitantski nastup. Liga broji 12 timova iz cele Srbije među kojima su: Prijepolje, Paraćin, Ljubovija, Šabac, Kragujevac, Vršac, Zrenjanin, Čelarevo, par beogradskih timova i možda sam još nekog propustio, ali svakako reč je o odličnim ekipama. Sistem takmičenja je klasičan ligaški, gde na kraju sezone dve najbolje plasirane ekipe odlaze u najviši rang takmičenja, a dve najslabije ispadaju. Tim je potpuno formiran, nismo hteli da pravimo velike izmene. Cela ekipa koja se plasirala u takmičenje je ostala na okupu. Ono što sam ja rekao kao želju na kraju prošle sezone, da bih voleo da vratim u tim neke naše Srbobranke se i ispunilo. Vratile su se naše sestre Curaković i Sanja Dunđerski, koje će nam biti dovoljna i adekvatna pojačanje da budemo konkurentni u ovom takmičenju. Pripreme su počele 20. avgusta, sve devojke su na okupu, sve su zdrave i sa dosadašnjim delom priprema sam poprilično zadovoljan. Ne mogu još da kažem gde vidim svoj tim u novoj ligi, jer će sigurno biti teška. Kao i prošle godine mi ćemo biti jedna od najmlađih ekipa, ako ne i najmlađa, jer u sastavu imamo samo dve seniorke, sve ostale devojke su juniorskog uzrasta. Sigurno ćemo biti najperspektivnija ekipa, a naše juniorke će sigurno biti jedne od najboljih u Srbiji. Sačekao bih da prođe prelazni rok koji traje do kraja ove nedelje, da vidimo koja će pojačanja drugi klubovi dogovoriti, možda je rano da pričamo o mogućnostima našeg tima, ali ja bih voleo da nas vidim negde od sredine tabele pa na više”.

ivkov-dundjerski

“Finansiranje učešća u ligi još nije adekvatno rešeno, ali zadovoljstvo nam je što je najveći broj devojaka u klubu iz Srbobrana i što su to mlada deca i nema profesionalnih igrača koji se plaćaju, što nam u mnogome olakšava i smanjuje troškove. Još nismo dobili zvaničan cenovnik od košarkaškog saveza, odnosno ne znamo kolike će biti takse za sudije i da li će biti dvojica ili trojica sudija po meču. Da li će biti obavezna statistika i snimanje tih utakmica, što sve zajedno poprilično povećava troškove, ali verujem da ćemo uspeti da se izborimo sa tim i da neće biti nekih problema koji prevazilaze one na koje smo do sad već navikli. Sa opštinskom upravom još nismo vodili nikakve razgovore, ali bi nam mnogo značilo da nam pomognu, bar kad su u pitanju troškovi najdaljih putovanja, kao što su Prijepolje, Ljubovija, Kragujevac itd”.

zkk-srbobran-atmosvera

“Stvari koje bih još rado pomenuo, a nemaju sve veza sa seniorskim timom, je da u klubu rade tri licencirana trenera, da smo prošle godine bili 7. klub po masovnosti na teritoriji cele Srbije po zvaničnoj statistici košarkaškog saveza, a da ćemo ove godine biti među 5. najmasovnijih. Možda po prvi put u istoriji kluba imaćemo prijavljene u takmičenja apsolutno sve kategorije koje propisuje pravilnik o takmičenjima, odnosno: Seniorke, juniorke, kadetkinje, pionirke, mlađe pionirke i mini basket. U klubu trenira oko sedamdesetoro dece. Što se tiče ambicija, juniorke su nam, već sam pomenuo, najperspektivnije. Prošle godine su bile 4. u Vojvodini i samo ih je koš razlika delila od ulaska među 8. najboljih u Srbiji, ali uz pojačanja koja sam naveo, ubeđen sam da ćemo ove sezone to postići”.

zkk-srbobran-pionirke

Bile su to reči Slobodana Subića, čoveka od struke i prvog stratega našeg kluba, a mi njemu i njegovim devojkama želimo mnogo uspeha, a sigurno je da ćemo kao i do sad pratiti njihove nastupe i izveštavati sa njih. O timu ćemo još jednom pisati pred sam početak sezone kada ćemo i predstaviti devojke koje će braniti boje Srbobran u jedinstvenoj Drugoj ligi Srbije.

zkk-srbobran-tamara-ivkov

Facebook Komentari