Izložba likovnih radova učenika škole “Vuk Karadžić”

13. jun 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Škola

Dom kulture Srbobran ugostio je u svojoj galeriji mnogo malih umetnika, koji su izložili svoje likovne radove s namerom da od Srbobranaca čuju konačan sud, imaju li talenta ili ne.

DSC_0033

Đacima IV razreda, likovne sekcije, osnovne škole “Vuk Karadžić” talenta nipošto ne manjka. Ne samo da su se pred svima pohvalili svojim slikarskim sposobnostima, već su tokom uvodnog predstavljanja izložbe izneli pred publiku i svoja druga umetnička dela. Pored slika na zidovima, ova vredna deca, koju vodi i usmerava, u podučavanju dece iskusna, učiteljica Milica Marić, pokazala su da raspolažu širokom paletom talenata kojima vladaju u svetu umetnosti.

DSC_0053

Oni pišu pesme, i to ne obične već one nagrađivane, izražajno i glumački recituju iste, a i poziv virtuoznih pianista im nije stran. Čak 4 devojčice iz oveg grupe mladih umetnika vladaju umetnošću rukovođenja crno-belim dirkama. Biti učiteljica ovakvoj deci je sigurno jedno lepo zanimanje, ali i nosi veliku odgovornost pri pravilnom usmeravanju malih radoznalih glava. Kako bi smo saznali da li je to tako, pitali smo učiteljicu Milicu koliko je teško i izazovno predvoditi jednu ovakvu grupu učenika?

DSC_0066

“Moja deca su višestruko talentovana, i za likovno, i muzičko, recitovanje i pisanje. Imaju mnogo nagrada sa takmičenja iz recitovanja, slikanja, pisanja, a i matematičari su nam zapaženi, iako oni ne spadaju u umetnike, ali moram da ih pomenem. Tako da imamo čime da se ponosimo. Od 26-oro dece koliko pohađa sekciju, svi su danas učestvovali na izložbi, jedni su izlagali, a drugi su pružali podršku drugarima. Imam mnogo dece koja su posebna i ne bih sad nikog  izdvajala, prosto ne zablistaju svi u isto vreme, ali je sigurno da svako od njih ima svoj trenutak kad se pokaže izuzetnim, i zato volim da radim sa njima”.

DSC_0079

Izložba će biti otvorena i dostupna svima koji posete Galeriju Doma kulture do 22. juna, te Vas pozivamo da to učinite. U slučaju da ipak ne stignete mi smo Vam u našoj galeriji spremili foto izveštaj sa otvaranja.

Facebook Komentari