Škole u akciji zaštite životne sredine

07. jun 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Škole u opštini Srbobran obeležile su Svetski dan zaštite životne sredine koji se proslavlja, radno svake godine 5. juna.

Gimn. i ek.škola 3

Na ovaj dan skreće se pažnja najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja. S tim u vezi u školama u opštini Srbobran organizovane su akcije koje su imale za cilj promenu ekološke svesti dece, ali i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju.

Gimn. i ek.škola 4

Iz gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Miletić” akciji su se pridružili đaci koji su samoinicijativno, cele školske godine sakupljali elektronski otpad. Oni su želeći da skrenu pažnju na štetnost odlaganja ovakvog otpada u kontejnere, otpremili sve što su sakupili na odgovarajuć ekološki način.

Škola Turija 9

Učenici sedmog razreda iz Turije su se takođe priključili dobrim primerom. Realizovali su radnu akciju u dvorištu Osnovne škole “Petar Drapšin”. Oni su dali svoj doprinos da se kroz uređenje dvorišta, skupljanje smeća i čišćenje, ostali učenici škole podsete na značaj očuvanja životne sredine. Učenici su se rado odazvali ovoj akciji i kroz timski rad promovisali ekološke vrednosti.

Уча Надаљ 1

Istom ekološkom idejom da se životna sredina čuva i štiti na svakom mestu, vodili su se i učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin Uča“ iz Nadalja. Na svoj način su obeležili Svetski dan zaštite životne sredine i to vrlo konkretno i praktično – čišćenjem školskog dvorišta i obližnjeg parka.

Уча Надаљ 2

Škola “Vuk Karadžić” Srbobran je svoje učenike mlađih razreda vodila na časove u prirodi, u gradskom parku i u školskom dvorištu. Svi đaci su imali prigodno predavanje od strane svojih učiteljica na temu zaštite životne sredine. Petog juna simbolično je okončana akcija prikupljanja stare hartije koja će biti predata na reciklažu, a koja traje od početka školske godine.

Ј.Ј. Змај 3

Učenici osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” na Svetski dan zaštite životne sredine realizovali su radnu akciju čišćenja oko škole i u dvorištu škole i time ukazali na značaj i potrebu očuvanja zdrave i čiste životne okoline.

Ј.Ј. Змај 2

Sprovedenim akcijama đaci su svoje vršnjake, ali i druge stanovnike Srbobrana naveli na razmišljanje kako smo deo prirode i kako zavisimo od nje i iz tog razloga moramo da delujemo da bismo sačuvali našu životnu sredinu.

Facebook Komentari