Zajednička izložba dve mlade umetnice – ponedeljak 20h

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Dom kulture poziva građane Srbobrana da 12. avgusta prisustvuju otvaranju izložbe umetničkih slika dve zanimljive autorke, Sabadoš Žofi i Munjin Diana, čija će dela biti izložena u galeriji ove ustanove.

Sabadoš Žofi je završila Gimnaziju za talentovane učenike „Boljai“, u Senti, smer: Likovni tehničar, a trenutno izučava primenjenu umetnost na akademiji umetnosti u Novom Sadu;  smer: grafički dizajn. Imala je više izložbi u Senti i Novom Sadu. Njeni radovi su bili izloženi i u Beogradu 2017. godine. Ilustrovala je Gion Nandorovu novelu, koja je dobila titulu najlepše ilustrovane Vojvođanske mađarske knjige.

Munjin Diana srednju školu je završila u Subotici na odseku za klasičnu gitaru. „Sve vrste umetnosti su povezane; muzika, likovna umetnost i književnost jednako utiču jedna na drugu“. Dok je učila o muzici intezivno ju je zainteresovalo crtanje i slikarstvo. Ove godine je uspešno konkurisala na Univerzitetu u Pečuju; odsek za grafički dizajn. Izloženi radovi na izložbi u Srbobranu su uglavnom radovi sa kojima je konkurisala na prijemni ispit.

Svečano otvaranje izložbe biće u ponedeljak, 12.8. u 20:00 časova. Ulaz je slobodan.

 

Facebook Komentari