VI Zmajev festival nauke 09. februara

Mesto: Srbobran

Kategorija: Deca, Edukacija

Šesti put za redom održaće se „Zmajev festival nauke“ i to uz veliku pomoć kompanije NIS. 9. februara vrata škole će biti otvorena za učenike mlađih razreda od 16:00 časova, dok će učenici starijih razreda i ostali posetioci doći sat kasnije.

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj organizovaće u svojim prostorijama novi naučni festival. Svaki od nastavnika će u okviru svoje učionice uz pomoć učenika pripremiti radionice i prezentacije iz domena koji predaje. Zastupljene nauke biće matematika, fizika, hemija, biologija, istorija i geografija, a svoje štandove će imati i engleski i nemački jezik. Posebno mesto biće namenjeno đacima mlađih generacija, gde će i oni moći da se bliže upoznaju sa zanimljivim svetom nauke koji čeka da bude otkriven. Posetioci će moći da uživaju u eksperimentima, filmovima, animacijama, prezentacijama, radionicama, pitalicama, ukrštenicama, slagalicama, kvizovima i raznim takmičenjima.

Nafta industrija Srbije je ovaj projekat uvrstila u spisak svojih projekata u okviru programa „Zajednici zajeno“ i za unapređenje rada škole je izdvojila 1.000.000 dinara (o čemu smo već pisali).

Facebook Komentari