Veče bogato kulturom očekuje nas u petak

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Udruženje

Spomen kuća „Nandor Gion“ promovisaće sledećeg petka, 22. februara, svoje novo književno izdanje, nastalo u saradnji sa izdavačkom kućom Prometej, a reč je o romanu „Rafal za jednog crnog bivola“.

Priča nije nova, ali je do sad potpuno nepoznata ljubiteljima književnosti koji ne čitaju mađarski jezik. Pisac je naravno Nandor Gion, s toga je bitno navesti da je prevod njegovog omladinskog dela uradila Jolanka Kovač, koja će nam ujedno i predstaviti roman u petak, od 18:00 časova u galeriji Doma kulture. Program večeri će biti bogatiji od onih koje smo do sad viđali na promocijama pisanih izdanja, jer će uz knjigu publici biti predstavljeni i likovni radovi Andreje Munjin, koji krase i stranice romana, ilustrujući scene fabule.

U programu će pored Jolanke Kovač i Andreje Munjin učestvovati Hargita Horvat Futo, urednik, Snežana Hasanagić Đorđin moderator večeri i članovi grupe za scensko kazivanje „Med i žaoka“ u režiji Božane Stojković.

„U omladinskim romanima Nandora Giona uvek se promoviše dobrota, zajedništvo, drugarstvo, tolerancija, čuvanje okoline, briga o životinjama, sve su to vrednosti, kojima treba da teže i nove generacije…“ kratki je uvod u roman čije nas predstavljanje očekuje u petak.

Facebook Komentari