U utorak radionica „Telo kao instrument“ i koncert “Alice in WonderBand”

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Kulturno leto u Srbobranu nastavlja sa programom u utorak, tog dana će se održati radionica za sve uzraste pod nazivom „Telo kao instrument“, a zatim sledi večernji koncert “Alice in WonderBand”. Ulaz je slobodan za oba dešavanja 15. avgusta, a održaće se u dvorištu Doma kulture Srbobran.

Prvi put će u Srbobranu biti održana radionica „Telo kao instrument“, koja tehniko telesnih perkusija (body percussion) pretvara telo u  udarački muzički instrument. Pevanje i telesne perkusije zajedno čine telesnu muziku, zbog čega je ova radionica vrlo popularna i zanimljiva. S toga, Dom kulture poziva sve zainteresovane, od 7 do 77 godina, da uzmu učešće na radionici koja će se održati 15. avgusta 2023. godine od 18.00 do 19.00 časova.

Nakon radionice, u 21.00 čas, održaće se koncert “Alice in WonderBand” – Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog, najpoznatijih izvođača pomenute tehnike.

U slučaju loših vremenskih uslova radionica i koncert će se održati u sali Malog pozorišta.

Alice in “WonderBand” je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, edukovali su se kod svetski poznatih telesnih perkusionista.
Marko i Ana se bave edukacijom, žele da telesna muzika nađe što veću primenu u obrazovanju dece, mladih i odraslih, kako bi cela zajednica mogla da oseti dobrobiti ove sjajne tehnike.

Facebook Komentari