U nedelju gledamo kasačke trke

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kasačke trke, Sport

Konjički klub “Vranac” iz Srbobrana biće u nedelju, 8. maja, domaćin prvog trkačkog dana na svom Hipodromu u ovoj godini. Voziće se 9 do 10 trka, u zavisnosti od konačnog broja prijavljenih grla, što je dovoljan razlog da brojni ljubitelji kasačkog sporta posete stazu.

Program startuje u 14.30h, najavljuje predsednik kluba “Vranac”, Željko Vujanović, i poziva svoje sugrađane da uveličaju trkački dan.

“Opet smo, kao nekad, na onim slatkim mukama kada se prijavi 120 grla za trke u Srbobranu, što već nekoliko godina nije bio slučaj. Glavne trke dana su Državni šampionat za grla od 5 godina, zatim Memorijalna trka ‘Dr Lazar Panjković’ koja će se po 16. put odrtžati u Srbobranu, i 1. Memorijal koji nosi ime našeg preranio preminulog člana, Brezovski Mikloša. Očekuje nas i trka francuskih grla i još 6 trka domaćeg odgoja po handikapu. Očekujemo, uz božiju pomoć, jedan lep dan sa dosta publike, koja će verujem uživati u prelepom prirodnom ambijentu i dobrim trkama. Pozivam sve svoje sugrađane i komšije iz okoline da se vidimo u nedelju na srbobranskom Hipodromu”, kaže Željko Vujanović, predsednik Konjičkog kluba “Vranac” iz Srbobrana.

Pored uobičajene prakse da pojedine trke nose imena sponzora, u nedelju će jedna od njih poneti ime Udruženja građana “Naša priča”, koje je neprofitna organiozacija. Vujanović ovo posebno naglašava, jer su članovi udruženja pomogli u uređenju prostora oko same staze na Hipodromu, te će jedna od trka poneti ime “Naša priča” u znak zahvalnosti za pomoć u vidu nematerijalnog dobra.

Facebook Komentari