Tribina o sprečavanju vršnjačkog nasilja – subota 18h

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Edukacija

Sve prisutni društveni problem, nasilje među decom, aktuelan je u poslednjoj deceniji mnogo više nego pre, zbog čega je važno posvetiti mu veću pažnju. Udruženje „Srbobranska inicijativa mladih“, pokreće akciju koja će uključivati niz aktivnosti sa ciljem suzbijanja ovakvih o sličnih oblika ponašanja među mlađom populacijom.

Već u subotu, 1. februara, u velikoj sali Skupštine opštine Srbobran, biće održana tribina, edukativno predavanje, sa temom vršnjačkog nasilja. Tribinu će voditi master sociolog Biljana Čubra.

„Svakodnevni medijski izveštaji i rezultati raznih istraživanja sprovedenih na temu vršnjačkog nasilja, ukazuju nam da ovaj problem savremenog društva poprima sve veće razmere i dobija sve teže oblike. Vršnjačko nasilje je sve zastupljenije u osnovnim školama i to u uzrastu od VI do VIII razreda. Jedna od mera prevencije ovog problema odnosi se na edukaciju učenika. Učenje i usvajanje novih znanja i veština kao i njihova primena u životnim situacijama, doprinose promeni ponašanja i smanjenju nasilja. Cilj ove tribine je edukacija i podizanje svesti kod učenika o problemima i posledicama koje sa sobom nosi vršnjačko nasilje. Deca treba da nauče da budu tolerantna, da imaju razumevanja jedni za druge jer je to uslov zdravog odrastanja i dobre atmosfere u školi“, najavljuju iz Udruženja, koje ovu tribinu sprovodi uz podršku Doma kulture Srbobran, svih osnovnih škola i opštine Srbobran.

Facebook Komentari