Tragikomične PRIMADONE u Malom pozorištu 25. juna

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Cara Lazara 6

021/731-919

Posle niza predstava koje su gostovale u našem Malom pozorištu, a imale su sličnu tematiku, sa zadovoljstvom možemo da najavimo da nam 25. juna dolazi nešto sasvim drugačije. Pozorišna predstava „Primadone“.

Davno potvrđene glimačke veštine Tanje Bošković i Rade Đuričin, još jednom će zavladati podijumom i predstaviti nam ovaj izuzetan dramski komad. One glume Milenu i Daru, žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem preti rušenje. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu.

U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera. Originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevaju naglašavaju ove dramaturške vrednosti.

Režiju komada, adaptaciju, dramaturšku obradu i tekstove songova potpisuje Irfan Mensur.

U pretprodaji karte se mogu kupiti radnim danima, u Domu kulture od 8:00 do 15:00 časova (Cara Lazara 6), po ceni od 500 dinara. Izvođenje u sali Malog pozorišta biće u utorak, 25. juna, sa početkom u 20:00 časova.

Facebook Komentari