TOMA tri dana u bioskopu

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Veliki ovogodišnji hit domaće filmske produkcije „Toma“ najzad stiže i pred publiku opštine Srbobran, biće prikazivan u sali Malog pozorišta od 29. do 31. oktobra, i to u tri dnevna termina: od 15.00, 18.00 i 21.00 čas.

Karte se mogu kupiti u predprodaji, u prostorijama Doma kulture, ulica Cara Lazara 6, svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova, po ceni od 350,00 dinara, ka oi na biletarnici pred samu projekciju (ukoliko ostane karata).

Režija: Dragan Bjelogrlić

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković

Trajanje: 146 minuta.

Sinopsis: Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film je moguće pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Facebook Komentari