Svi su dobrodošli na humanitarni džudo turnir u nedelju

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zdravlje

Džudo klub „Turija“ održaće u nedelju, 14. juna, u turijskoj sportskoj dvorani trening turnir čiji karakter je humani čin pomoći devojčici Lani Jovanović, koja se bori sa zdravstvenim problemima.

Trening počinje u 10:00 časova i na njemu su svi dobrodošli, nije važno da li se bavite džudoom ili koliko imate godina, važno je da možete i želite da učestvujete u jednom sportsko humanitarnom druženju. Nakon tog uvodnog dela u parteru sale ostaju samo džudisti koji žele da učestvuju u turniru, dok su ostali dobrodošli da sa tribina posmatraju borbe. Kako turnir nije zvaničan, zato se i zove trening turnir, neće biti klasične kotizacije za učesnike već je zamišljeno da svaki borac u humane svrhe da po 500 dinara, odnosno za pomoć u lečenju male Lane Jovanović.

Turnir su podržali brojni džudo klubovi iz opština u okruženju i učestvovaće sa svojim borcima u takmičenju, a iz kluba domaćina pozivaju i sve one džudiste koji žele da se priključe turniru iako nisu članovi domaćih klubova, a zadesili su se u opštini Srbobran. „Nakon turnira organizovaćemo simboličnu šetnju stazom Zdravlja oko Beljanske bare, u kojoj će učestvovati svi takmičari, deca, roditelji i ko još poželi. Proćićemo zajedno tih 4 kilometra kroz zaštićeni rezervat prirode, a zatim ćemo poći na ručak, odnosno na roštilj koji se sprema za učesnike. Želja nam je da pomognemo maloj Lani i zato pozivamo sve ljude dobre volje da posete turnir, daju dobrovoljni prilog i provedu dan u dobrom raspoloženju i druženju sa mladim sportistima“, poručio je trener džudo kluba iz Turije Milan Srdanović.

Turnir je ujedno i želja kluba da prekinutoj sezoni takmičenja, zbog epidemije izazvane koronom, da neki epilog. Da okupe svoju decu i takmičare iz drugih klubova i naprave druženje koje će sve zajedno vratiti džudou, koji im je nedostajao tokom meseci kada nije bilo ni treninga. U svakom slučaju jedan lep završetak sezone.

Facebook Komentari