Svetojovanovski dani u Nadalju

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva

Srpska Pravoslavna crkva u Nadalju, uoči 7. jula, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, kao početak proslavljanja slave hrama organizuje prigodne kulturne svečanosti, pod nazivom Svetojovanovski dani.

Juče je zvanično počelo sa održavanjem događaja, otvaranjem izložbe dečijih likovnih radova na temu “Moja Crkva”, gde su učestovali učenici mlađih razreda osnovne škole u Nadalju.

Već u subotu, 2. jula, sa početkom u 19.00 časova u gostoprimnici Crkvene opštine Nadalj, biće održano predavanje arhimandrita Kleope Stefanovića, profesora Bogoslovije u Sremskim Karlovcima, na temu “Sveti Jovan – ikona pokajanja i poslušanja”.

“Prošle godine započeto je sa održavanjem Svetojovanovskih dana, a u cilju dočekivanja proslave slave hrama, rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Ovim putem, pozivam meštane da dođu i svojim prisustvom uveličaju događaje koje organizujemo”kazao je sveštenik Srđan Janković.

Završnog dana, obeležavanja dana koji su posvećeni Svetom Jovanu Krstitelju, 3. jula od 19.00 časova u sportskoj sali u Nadalju, posetioci će moći da uživaju uz Veče duhovne muzike, gde će nastupiti hor “Pastorala” iz Žablja, i matični KUD “Ivanjsko cveće”.

Fotografije sa izložbe, izvor: Eparhija Bačka.

Facebook Komentari