Stručno predavanje: Podržimo dojenje!

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zdravlje

Sonje Marinković 18

Dojenje kao najzdraviji način ishrane novorođenčeta, odojčeta i malog deteta u Srbiji je još uvek tema oko koje postoje sporenja, zbog čega je potrebno da se svi dodatno edukujemo. Udruženje „Plavi krug“ iz Srbobrana će održati radionicu koja će se baviti upravo ovom temom.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo podržao je srbobransko Društva za borbu protiv šećerne bolesti u održavanju radionice, čime se naša opština uključuje u projekat „Podrška dojenju kroz primarni nivo zdravstvene zaštite“, koji se sprovodi u Nacionalnoj nedelji podrške dojenju, od 1. do 7. oktobra.

Društva za borbu protiv šećerne bolesti „Plavi krug“ će u svojim prostorijama, na adresi Sonje Marinković 18, održati radionicu na temu dojenja odojčadi u sredu, 2. oktobra, od 17:00 časova. Na ovu temu će govoriti tim stručnih edukatora predvođenih pedijatrom neontologom, dr Gordanom Maravić Ivanov. Predavanje je namenjeno trudnicama, budućim roditeljima, mladim majkama , kao i zdravstvenim radnicima Doma zdravlja „Dr Đorđe Bastić“.

Facebook Komentari