Šta ostaje posle zanosa – predstava Isidore Bjelice

Poslednja realizovana predstava poznate književnice, Isidore Bjelice, pod nazivom „Šta ostaje posle zanosa“, inspirisana je životom kraljice Natalije Obrenović, a biće odigrana u Srbobranskoj Maloj sali pozorišta u sredu, 20. novembra, sa početkom u 20:00 časova.

Isidora Bjelica pisala je o kraljici Nataliji, kao i o mnogim drugim damama srpskog dvora, u svom delu „Kraljice Serbske“, vrlo uspešnoj knjizi koja je izdavana više od 50 puta. Predstava je istorijska i otkriva mnoge tajne iz života poznate kraljice, a istovremeno je to priča o jednoj ženi koja je vrlo bliska svakoj pripadnici nežnijeg pola. Ova monodrama bori se sa predrasudama sredine, moralnim preprekama tadašnjeg vremena, a isto tako predstavlja i snažne emocije proizašle iz ljubavi, izdaje, majčinstva, ali i razočarenja.

Glumica Jelica Brestovac odlično dočarava lik kraljice Natalije, predstavlja je i u situacijama koje nisu glamurozne. Pored Jelice tokom predstave čuje se glas naratora Isidore Bjelice (audio zapis) i glas kralja Milana, Siniše Ubovića (audio zapis).

U pretprodaji karte se mogu kupiti radnim danima u Domu kulture od 8:00 do 16:00 časova, po ceni od 300 dinara.

Facebook Komentari