Solistički koncert Teodore Mrkajić

Srbobranski Dom kulture priređuje za svoje sugrađane solistički koncert Teodore Mrkajić, u ponedeljak 3. februara. Koncert će se održati u Galeriji Doma kulture sa početkom u 18:00 časova. Ulaz je slobodan.

Teodora Mrkajić rođena je 1998. godine u Novom Sadu. Muzičku školu upisuje prilično kasno, sa 13 godina. Završava četiri razreda niže škole ubrzano, za dve godine, kako bi stigla da je završi uporedo sa osnovnom školom. Osnovnu muzičku školu završila je u klasi prof Kondić Lazara, u Vrbasu, a uporedo i osnovnu školu „Petar Drapšin“ u Turiji kao „Vukovac“.

Nakon toga upisuje srednju muzičku školu u Subotici i nastavlja saradnju sa profesorom Kondićem. Srednju školu je završila sa skroz odličnim uspehom kroz sve četiri godine i proglašena je za Učenika generacije (2013-2017). Iste 2017. godine upisuje Fakultet Muzičke Umetnosti u Beogradu, gde je trenutno student treće godine u klasi prof. Ognjena Popovića.

Tokom školovanja pravi veoma zapažene uspehe, donosi veliki broj prvih nagrada sa takmičenja, učestvuje u velikim projektima i koncertima i usavršava se radeći sa eminentnim profesorima iz zemlje i inostranstva. U srednjoj školi svira sa Subotičkom filharmonijom i sa svojih 16 godina ulazi u istoriju kao najmlađi član koji je svirao klarinet do tada. U toku studija ostvaruje još jedan veliki uspeh, a to je nastup u Beogradskoj filharmoniji, gde je svirala koncert pod vođstvom čuvenog dirigenta iz Velike Britanije Hauarda Grifitsa.

Facebook Komentari