Retka prilika da se pogledaju dela ekspresioniste

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Dom kulture u Srbobranu prirediće u četvrtak, 12. marta, u svojoj galeriji izložbu umetničkih slika autora Brace Azarića, slikara ekspresioniste koji akcenat stavlja na lične osećaje. Svečano otvaranje izložbe biće u 19:00 časova, a ulaz je slobodan.

Braco Azarić je rođen 1951. godine u Novim Kozarcima, opština Kikinda, gde i danas živi. Prvu samostalnu izložbu imao je u Kragujevcu 1973. godine. Posle toga je usledio veliki broj grupnih i samostalnih izložbi, slikarskih kolonija, kao i likovnih susreta, čiji je tačan broj vrlo teško precizno odrediti zbog nedostatka vođenja evidencije.

„Gledajući slike Brace Azarića čak i laik za umetnost, odmah shvati da su u pitanju originalna dela. Pod tom konstatacijom ne mislim na umetnički pravac, već na originalnost pojedinca. Živimo u vremenu vrtoglavog tehnološkog napretka, a prema klasici se odnosimo sa delimičnim podozrenjem. Proživljavajući iskustva raznih događaja poslednjih godina, izložbi slika, skulptura, pa čak i ručnih radova, imamo utisak delimičnih kopija delova umetničkih dela, pa čak i celih koncepcija. Sve zahvaljujući momentalnoj dostupnosti informacija, u ovom slučaju, tuđe umetničke imaginacije. Kod Brace Azarića to nije slučaj. Poželimo mu još puno ideja, realizacije i promocija istog.“, rekao je o stvaralaštvu Azarića, potpredsenik „“ArtCENTAR“ iz Novog Sada, Ištvan Fusko.

Facebook Komentari