Pružanje besplatne pravne pomoći raseljenima – petak 11h

Velika sala opštine Srbobran biće u petak, 22. novembra, mesto održavanja skupa u okviru projekta “Pružanje pravne pomoći i informacija neophodnih za zaštitu i ostvarivanje prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika”, na kom će pravnici iz Kancelarije besplatne pravne pomoći iz Beograda pružati svoje usluge. Početak sastanka je u 11:00 časova.

Pored pružanja besplatne pravne pomoći Interno raseljenim licima, izbeglicama i povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji u sedištima kancelarija u Beogradu, Nišu, Vranju i Kraljevu i saradničkih organizacija u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici, Kancelarija ostvaruje saradnju i sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i poverenicima Komesarijata u svim opštinama i gradovima gde se uviđa potreba da se putem poseta mobilnih pravnih timova pruži besplatna pravna pomoć interno raseljenim licima, izbeglicama i povratnicima.

Pravna pomoć se, preko mobilnih timova, pruža licima koja se nalaze u veoma teškoj materijalnoj ili zdravstvenoj situaciji, te im je s toga onemogućeno da dođu do postojećih kancelarija. Iz ovih razloga formirani mobilni pravni timovi uz prethodno pripremljenu organizacionu i logističku podršku izlaze na teren, obilaze opštine i gradove gde održavaju sastanke sa korisnicima u prostorijama Poverenika Komesarijata ili Oštinske/Gradske uprave, kao i putem kućnih poseta najugroženijim kategorijama.

Sastanku će prisustvovati predsednik opštine Srbobran, Paroški Radivoj, i Radoš Dabetić, direktor projekta „Besplatna pravna pomoć“, sa svojim  saradnicima.

Facebook Komentari