Promocija knjige dr Milana Micića

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Dom kulture u Srbobranu imaće priliku da još jednom ugosti dr Milana Micića, istoričara i književnika, koji će se ovoga puta predstaviti novom knjigom „Ab ovo“, u četvrtak 25. aprila.

Doktor Milan Micić dobro je poznat čitalačkoj publici u Srbobranu, ovaj njegov dolazak svakako nije prvi, a nikako poslednji. Njegova istraživanja istorijske građe dovela su do nastanka velikog broja knjiga, od kojih je neke imala prilike da upozna i naša publika. Milan je rođen 1961. godine u Zrenjaninu, doktor je istorijskih nauka i autor trideset i četiri knjige iz istoriografije, istorijske esejistike, dokumentarne proze, kratke proze i poezije. Istoriografske teme su mu: srpski dobrovoljački pokret u Prvom svetskom ratu, kolonizacija Vojvodine u 20. veku i odnos književnog i istorijskog u srpskoj književnosti druge polovine 19. i prve polovine 20. veka. Dobitnik je nagrada za književni i istoriografski rad, a njegova dela prevođena su na nemački, rumunski i mađarski jezik.

Promocija knjige biće priređena u galeriji Doma kulture od 19:00 časova, a delu će govoriti pored autora i Dragan Inđić, urednik izdavaštva RTS-a.

 

Facebook Komentari