Predstavljanje nesvakidašnje knjige „Priče iz poštanske torbe“

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Narodna biblioteka Srbobran organizovaće u petak, 13. novembra, promociju knjige „Priče iz poštanske torbe“, autora Aleksandra Tepića i Zorana Popnovakova. O knjizi će govoriti sami autori, Ana Nikolić, profesor književnosti, i Milan Đorđević, profesor filozofije.

Novosadski poštari Aleksandar Tepić i Zoran Popnovakov „tokom pet godina, doživljaje su objavljivali na portalu ‘Dotkom – Nepolitikin zabavnik’, a onda je većina zauzela mesto i u njihovoj knjizi ‘Priče iz poštanske torbe“, koja je krajem avgusta ugledala svetlost dana. Delo sadrži 42 priče, namerno nepotpisane, jer sve bi u suštini mogla biti priča poštara u bilo kojem gradu u Srbiji, a verovatno i šire. Priče u knjizi su autentične i inspirisane istinitim događajima. Poštar se nagleda i nasluša svega, on postaje, kako autori navode, sve što ljudima u tom trenutku zatreba – najrođeniji rod, lekar, rame za plakanje, ali i krivac za sve loše. Poštari su svedoci mnogih pozitivnih trenutaka, ali i tužnih“, preneo je o ovoj knjizi novosadski list Dnevnik. Autori ističu da je motiv za izdavanje knjige sa ovakvim sadržajem bio „razbijanje predrasuda o poštanskom poslu, za koji mnogi misle da je lak i površan“.

Iz Narodne biblioteke obaveštavaju da će ovoga puta promocija zbog epidemiološke situacije i potrebe da se osigura zdravstvena bezbednost svih učesnika i posetilaca, biti održana u sali Malog pozorišta, sa početkom u 18.00 časova. Zaštitne maske obavezne su za sve prisutne.

Facebook Komentari