Predstava za decu „Rastko i vuk“ – sreda 29.1.

Za mališane u Srbobranu, povodom slave Svetog Save, Dom kulture je pripremio predstavu pod nazivom „Rastko i vuk“, koja će u sali Malog pozorišta biti izvedena u sredu 29. januara sa početkom u 18:00 časova.

Predstava “Rastko i vuk” prati dečaka Rastka, koji odrasta na srpskom dvoru među braćom Vukanom i Stefanom. Vukan i Stefan, kao stariji i odvažniji sinovi Velikog župana, biraju put mača, lova i fizičke sile i borbe, dok naš junak, uz posvećenost učenju i čitanju vodi unutarnju borbu sa svojim strahovima. Da li će Rastko dopustiti da ga njegovi strahovi pobede ili će njegova hrabrost preovladati i savladati tog imaginarnog neprijatelja, koji se javlja svakom detetu na putu odrastanja, kao i ko će u tome pokušati da mu pomogne, pokazaće nam ova inovativna predstava za najmlađu publiku, nastala po motivima pripovetke “Zlatno jagnje”, Svetlane Velmar Janković, koja vešto komunicira sa njima koristeći se glumačkim veštinama-lutkarstvom, originalnom muzikom i vrsnim i originalnim 3D animacijama koje se tokom predstave projektuju na scenografiji i platnu.

Uloge tumače i lutke vode: Narator – Tamara Belošević; Rastko – Uroš Milojević; Stefan, Nemanja, Otac Milutin – Mateja Popović; Vukan, Stražar- Aleksandar Vučković; Ana, Stražar- Aleksandra Belošević; Izrada lutaka – Dragana Breza i Dušan Stanković. Režiju potpisuje Marko Obrenović.

Ulaz je slobodan.

Facebook Komentari