Predstava za decu KRALJ MAJMUN

Predstava inspirisana basnom Dositeja Obradovića,  “Kralj majmun”, na radost dece biće odigrana 19. februara na pozornici Pozorištanca u 18:00 časova, a ulaz je slobodan.

Kao i većina priča napisanih za decu i ova je komedija, koja pored svog zabavnog karaktera ima i obrazovnu namenu. Glumci na sceni nose izvanredno napravljene kostime kojima ovu basnu vrlo živopisno dočaravaju publici. Tekst je napisao Predrag Kolarević (profesionalni akademski glumac i diplomirani politikolog Fakuleta političkih nauka u Beogradu, igrao je u mnogim institucionalnim pozorištima kao i u poznatim TV serijama, npr.”Porodično blago” i raznim inostranim TV produkcijama).

Glavni likovi su lav, majmun, lisica i vuk, a radnja se odvija u džungli, gde vlada kralj lav. Zbog svoje starosti kralj se odriče svoje kraljevske krune. Mnoge životinje žele da naslede njegovu krunu, međutim, ona ni jednoj ne paše. Pojavljuje se majmun koji svojim smehotresnim vratolomijama zadobija simpatije ostalih životinja i tako postaje kralj. U rukama majmuna kraljevska kruna postaje igračka. Lisica se nije složila da na čelu životinjskog carstva bude budalasti majmun i postavlja mu klopku od banana. Majmun biva nasamaren, ispada smešan i ostaje bez krune čime se ova komična priča završava.

Facebook Komentari