Predstava i film za klince u Turiji

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Turijski mališani imaće priliku da potpuno uživaju u tročasovnom programu pripremljenom za sredu , 21. avgust. Prvo će moći da pogledaju igranu dečiju predstavu “Tajna bakinog tavančeta”, a zatim i animirani film „Mali princ“.

Beogradsko pozorište za decu „Teatar Talija“, odigraće na turijskom „Sportskom“, 21.8. u 19:30h, predstavu “Tajna bakinog tavančeta”, u kojoj uloge tumače: Ljiljana Joksimović, Predrad Karapandžić (Jovana Belović) i Darko Joksimović, koji je ujedno pisac i režiser.

Troje najboljih drugara (Bora-fora, Daca-faca, Neško-smeško) na bakinom tavančetu otkrivaju čarobni sanduk sa bakinim strivenim stvarima. U njemu pronalaze i čarobni štapić, kojim uspevaju da pokrenu magiju i „ožive“ stare predmete, slike i instrumente, kao i poznate dečje junake koji su se zatekli u čarobnom sanduku. Vremenom štapić izmiče njihovoj kontroli, što stvara niz komičnih situacija. Osim brojnih songova i izuzetno duhovitog teksta, predstava sjajno komunicira sa decom i na pitak način im šalje brojne poruke o lepom ponašanju, druženju, kao i o važnosti higijene i tolerancije. Iz starog sanduke tako izlaze i „stare vrednosti“ koje su već pomalo zaboravljene.

Isto veče, na istom mestu, ali sa početkom u 21 sat, biće prikazan animirani, sinhronizovani film za decu „Mali princ“. Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka). Film originalnog naslova „The little prince“dolazi iz Francuske, a snimljen je 2015. godine.

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa iskreno prijateljstvo. On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa. Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze medu ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

Ulaz je slobodan za oba dešavanja.

 

Facebook Komentari