Pozorišna predstava ”Poslednja šansa” (24.04.)

Pozorišna predstava ”Poslednja šansa” biće izvedena u sali Malog pozorišta u Srbobranu u ponedeljak, 24. aprila 2023. godine, sa početkom u 19.00 časova. Ulaz je slobodan.

Dom kulture Srbobran lokalnoj publici donosi komediju nastalu po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, trostrukog pobednika na međunarodnim festivalima i najbolju predstavu po izboru publike na festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. Režiju ovog komada potpisuje Veliki Bratić, dok priču na sceni nosi prvakinja Narodnog pozorišta iz Beograda – Suzana Petričević.

Ona glumi Gocu Lukić, frizerku iz okoline Beograda, tipičanog roba televizije, koja posle mnogo pokušaja napokon uspeva da uđe u rijaliti šou program ”Tražim muža”. Televizija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka i njegovu želju da korenito promeni sopstveni život.

”Poslednja šansa” je drama sa smejanjem i pevanjem, istovremeno je i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je priča o svetu zabave danas, o „rejtinzima“ i gledanosti kao jednom merilu uspeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, te, nadasve, o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatimo naredbe svevidećeg oka „Vrhovnog kontrolora”, kako bismo ostali u igri. ”Poslednja šansa” priča priču o rijaliti televiziji, sredstvima rijaliti pozorišta.

Facebook Komentari