Pozorišna predstava: Ne oklevaj! Improvizuj. – četvrtak u 20h

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Kulturno leto ulazi u svoju poslednju nedelju, ali ne gubi na kvalitetu priredbi koje će biti izvedene na otvorenoj sceno Trga slobode. U četvrtak, 29. avgusta, od 20:00 časova gledaćemo pozorišni komad „Ne oklevaj! Improvizuj.“ koji u Srbobran dovodi plejadu mladih glumaca koje poznajemo sa tv ekrana.

Predstavu je napisao i režirao Srđan J. Karanović, a nastala je još u vreme njegovih studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, rađena sa klasom Glume u sedmom semestru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija, a ne na dramskom tekstu. Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, poput dece, koriste maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom, bez ikakve prethodne pripreme.

Improvizacije izvode glumci: Iva Kevra (Senke nad Balkanom, Žigosani u reketu), Jelisaveta Karadžić (Samac u braku, Jedne letnje noći, Istine i laži), Brankica Sebastijanović (Sinđelići, Vrati se Zone), Ivana Dudić (Ubice moga oca, Urgentni centar, Čizmaši, Bićemo prvaci sveta, Istine i laži), Anita Stojadinović (Urgentni centar), Bogdan Bogdanović (Vojna akademija, Bićemo prvaci sveta, Senke nad Balkanom), Stefan Radonjić (Dobra žena, Bićemo prvaci sveta, Sinđelići, Ubice moga oca, Zaspanka za vojnike), Dušan Matejić (Vrati se Zone, Mrtve duše) i Miloš Đurović (Nemanjići, Branio sam Mladu Bosnu).

Facebook Komentari