Poslednji kasački dan u sezoni – nedelja 27.10.

Tradicija koja nalaže da se u Srbobranu voze poslednje kasačke trke u sezoni biće ispoštovana narednog vikenda. Hipodrom konjičkog kluba „Vranac“ u Srbobranu biće u nedelju, 27. oktobra, mesto održavanja čak 9 trka, za koje je prijavljeno 94 grla. Prva trka se vozi u 13:00 časova.

Najznačajnija trka u nedelju biće Memorijal „Bata General“, koja slavi ime poznatog srbobranskog konjara koji je svoj životni vek posvetio plemenitom sportu. Start ove trke biće u 16:00 časova. Pehar pobedniku uručiće članovi Batine porodice, koji su spremili i poseban poklon za vlasnika grla.

Organizatorima uslovi idu na ruku, poljoprivredni radovi su na izmaku, tako da je velika većina uzgajivača našla vremena da prijavi svoje konje za nedeljni spektakl, a po najavama meteorolaga biće to jedan lep i osunčan dan bez padavina, što će nadamo se svi zajedno privući mnogo gledalaca na ovdašnji hipodrom. Uređenje staze i okoline je završeno, potvrdio nam je predsednik konjičkog kluba Žarko Simin, a takođe su i obezbeđena potrebna finansijska sredstva za održavanje celodnevne sportske manifestacije. Čika Žara je ovu priliku iskoristio i da pozove sve naše sugrađane da posete u nedelju Hipodrom i uživaju u lepom ambijentu koji pruža domaći hipodrom. „Lepo vreme nas očekuje u nedelju, a imaćemo zaista mnogo kvalitetnih učesnika, što zajedno obećava dobru atmosveru. Pozivam naše ljude da izađu to nedeljno popodne, da prošetaju sa svojim porodicama do staze i provedu taj dan u prirodi gledajući kasačke trke. Tokom godine imamo najviše tri takva okupljanja u našem Srbobranu, ove godine samo dva, tako da bi bila šteta da se to propusti“, reči su koje je Srbobrancima uputio Žara Simin.

Ono što je važno spomenuti, a tiče se naših najboljih grla, je da su na poslednjem Revanš derbiju voženom u Subotici postignuti ponovo dobri rezultati. Grlo Paladino, sa vozačem Borisom Kečenovićem, ponovilo je uspeh sa prethodno održanog derbija i ponovo osvojilo drugu poziciju. Kinder Star, sa vozačem Topalov Aleksandrom, bio je četvrti, što je za jednu poziciju bolji plasman u odnosu na derbi, dok je na našu žalost IF A.T. Željka Vujanovića morao da preskoči ovu trku zbog povrede, čime mu je uskraćena prilika da popravi svoj prethodni rezultat, što je bilo očekivano.

Velika novost je i skorašnji visoki plasman našeg grla Aleksandar Veliki, na dvogodačkom prvenstvu Srbije održanom u Beogradu. U pitanju je konj vlasnika i vozača Topalov Branislava, a osvojena je treća pozicija. Sva pomenuta grla, sem povređenog IF A.T., učestvovaće i na nedeljnim trkama, a dolazi nam i grlo Imola sa vozačem Brankom Skenderovićem, kobila koja je osvojila pred derbi, derbi i revanš derbi u ovoj sezoni. Kasački dan u Srbobranu pratiće i ekipa emisije „Konji ponovo jure“, a voditelj emisije biće i zvanični spiker trka. Sve ukupno, mnogo je razloga da u nedelju budete na hipodromu, mi sigurno hoćemo.

Facebook Komentari