Počinje košarkaška sezona za ŽKK Srbobran

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Košarka, Sport

Ženski košarkaški klub “Srbobran” nastavlja da se takmiči u Drugoj košarkašskoj ligi Srbije, prvo kolo naše devojke igraju u nedelju, 3. oktobra, na svom terenu od 15:30.

Po tradiciji prvi meč “Belle” igraju u srbobranskoj sportskoj Hali sa Beograđankama, tačnije sa timom ŽKK “Karaburma”, što će i u nedelju biti slučaj. Tribine će biti otvorene za publiku, a dozvoljeno je da se popuni 30 odsto kapaciteta. Iz kluba se nadaju da su se navijači zaželeli košarke, da će se Srbobranci odazvati pozivu i doći da podrže naše košarkašice.

Usled činjenice da je Druga liga nikad jača, ambicije kluba biće ostanak u ovom rangu takmičenja, uz afirmaciju mladih igračica. To zahteva podršku, naročito posle velikih uspega mlađih selekcija kluba, iz kojih i dolazi većina devojaka koje danas nastupaju za seniorski tim. Nakon što su mlađe pionirke osvojile turnir u Bečeju, veliki uspeh ostvarila i kadetska selekcija ŽKK “Srbobran”.

Posle odlične sezone u prošlom takmičarskom ciklusu, kada je ekipa bila druga u Vojvodini, sada su se kadetkinje, nakon odigranog kvalifikacionog turnira, plasirale u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije, odnosno među 12 najboljih ekipa u državi. Uzevši u obzir da u toj ligi učestvuju klubovi zvučnih imena: Partizan, Zvezda, Art Basket, Vojvodina, Niš, Kraljevo, Čačak; veliki gradovi i veliki košarkaški centri, ovo je svakako ogroman uspeh za našu mladu ekipu.

Facebook Komentari