Pobeda kod kuće biće imperativ i protiv Beograđanki

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Košarka, Sport, Zabava

Ženski košarkaški klub „Radnički“ iz Beograda, dolazi u subotu 23. februara sa svojim prvim timom u Srbobran, kako bi sa domaćom ekipom odigrao 13. kolo Druge lige Srbije.

Meč je planiran da počne u 19:00 časova, kao i obično, a naše „Belle“ imaju samo jedan cilj, rezultatski potući Beograđanke. Kako bi ostale jedina ekipa koja je kod kuće neporažena, Srbobranke će igrati agresivan napad, ali će morati i da poprave učinak u odbrani, pošto ih taj segment igre ne krasi u ovom delu sezone. Posle neočekivano loše igre u prošlom kolu, protiv kragujevačkog Radničkog, tim je ove nedelje bio posvećeniji treninzima što bi trebalo da se preslika na čvršću odbranu i precizniji šut u subotu veče.

Beogradski tim je poslednji u ligi, sa samo jednom pobedom ostvarenom još pre 5 kola protiv tima sa Karaburme, koji je uspeo da nadigra naše devojke u poslednjem zajedničkom okršaju. ŽKK Srbobran je i dalje drugi vodeći tim lige sa dva boda manje od ljubovijskog predstavnika.

„Radnički iz Beograda je ekipa koja je u grčevitoj borbi za opstanak u ligi, ali je uvek nezgodan protivnik. Već tri sezone u nazad igramo sa njima i naša jedina pobeda u gostima je upravo protiv njih. S obzirom da je kod njih takvo stanje i da mi igramo kod kuće, ništa sem pobede ne dolazi u obzir. Ove nedelje ćemo više raditi na problemima koje imamo u igri, pogotovo u lošoj odbrani. Već par utakmica u nazad mi primamo po 80 i više koševa što nije dobro i to moramo da otklonimo“ , kategoričan je trener našeg tima, Slobodan Subić.

I pored činjenice da je kvalitet neosporno na strani domaće ekipe, u timu su oprezni i ne žele da potcene protivnika: „Iako je Radnički ekipa koja najlošije stoji na tabeli, ne treba ih potceniti, jer su nam u više navrata prethodnih sezona priređivali teške i iscrpljujuće partije. Kao što naš trener često kaze, najvažnija je sledeća utakmica, i sa tim mentalitetom i prilazimo ovom meču i ništa se manje za njega nećemo spremati nego za bilo koji drugi. Trudićemo se da poraz iz Kragujevca ostane iza nas, i da na domaćem terenu, našoj publici, pokažemo kako umemo da igramo“ , reči su koje svojim vernim navijačima upućuju Tamara Ivkov i Jelena Ćurčić. Njih dve su takođe želele javno da čestitaju košarkašima beogradskog Partizana osvajanje Kupa Radivoja Koraća, i to dobro poznatom rečenicom: „Godine dominacije izazivaju frustracije“.

Svi u klubu pozivaju navijače da dođu u subotu veče na tribine dvorane sportskog kompleksa u Srbobranu i tako malo naprave pauzu od Kobasicijade. Vreme odigravanja utakmice (19h) je idealno, jer će koncert Cakane (17h) tad već biti završen.

Facebook Komentari