„Pipi duga čarapa“ u Nadalju i Turiji

Mališane u našoj opštini očekuje novo pozorišno iznenađenje u organizaciji Doma kulture Srbobran. U pitanju je predstava „Pipi duga čarapa“ koja će biti izvedena u sportskim salama u Nadalju i Turiji.

Nadaljski klinci moći će da pogledaju ovo poznato Švedsko delo, u režiji Cvetina Aničića, 12. juna, od 17:00 časova, dok će mali Turijci istoj avanturi svedočiti  u 18:45, istog dana.

„Pipi Duga Čarapa“ je vrlo lepa, duhovita, vesela, interaktivna priča, koja govori o neobičnoj devojčici i njenim avanturama. Predstava podstiče decu na maštu i igru, i ono, što je jako važno, budi svest o jednakosti, prihvatanju različitosti, o ljubavi prema svim ljudima na planeti, kao i prema životinjama. Predstava ima dosta muzike iz dalekih krajeva sveta, a Pipi tako snažno i maštovito dočarava te svetove, da svako, uz malo mašte, može da ih doživi. Deca aktivno učestvuju tokom cele predstave. „Važno je drugarstvo, igra, ljubav prema celom svetu“, što je poruka ove predstave.

Monodrama je rađena za uzrast dece od 3 do 12 godina, a ulogu „Pipi“ tumači Jelica Brestovac, dok je scenografiju osmislila Aleksandra Kuđeljić.

Facebook Komentari