Petrovdanska trka se vozi 10. jula

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kasačke trke, Sport

Čuvena „Petrovdanska trka“ svojevrsni je zaštitni znak srbobranskog hipodroma, ujedno jedna od najvećih kasačkih trka u Srbiji, ove godine će se održati 10. jula sa prvim startom u 15.00 časova.

Konjički klub „Vranac“ okupiće još jednom najbolja grla, vozače i odgajivače iz naše zemlje, po pravilu očekuje se odlična poseta ljubitelja konja, sporta i boravka u prirodi, a ambijent ovdašnjeg hiporoma svakao jeste prava zelena oaza.

„Naš drugi trkački dan u ovoj godini održaćemo u nedelju, 10. jula, od 15 časova, i ovom prilikom pozivam naše sugrađane i njihove goste da posete toga dana srbobranski hipodrom“, upućuje poziv predsednik Konjičkog kluba „Vranac“, Željko Vujanović.

„Na programu je tradicionalna ‘Petrovdanska trka’, koja se trči na našem hipodromu po 18. put. To je trka koja je obeležila naše mesto, hipodrom i klub kao centar konjičkog sporta, spada u top 3 trke u državi i sa njom smo poznati van granica Srbije. ‘Petrovdanska trka’ okuplja najbolja grla koja ova zemlja ima, nekada, dok su bili drugačiji uslovi, to je bila međunarodna trka u kojoj su učestvovali takmičari iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Italije. Pored Petrovdanske, u tom danu ćemo videti, još osam jednoprežnih kasačkih trka. Među njima se ističe Memorijal ‘Sava Popov’, nosi ime našeg dugogodišnjeg člana koji je ove godine nažalost preminuo, i ona treba da održava sećanje na njega. Očekujemo u nedelju na startu oko 90 grla, nadamo se lepom danu i brojnoj publici“, dodaje Željko Vujanović.

Kasački dan tog 10. jula imaće i humanitarni karakter, KK „Vranac“ prikupljaće dobrovoljne priloge posetilaca, ali i sponzora i učesnika, kako bi se pomoglo teško oboleloj devojci iz Iriga.

Aleksandra je nakon 25 bezbrižnin godina života, u avgustu 2020. godine dobila dijagnozu Hockinovog limfoma. Gotovo dve godine, uprkos lečenju, rezultata nije bilo. Nakon primenjenih hemoterapija, imunoterapija i zracenja na koje nijе adekvatno odreagovala došlo је do progresije bolesti – odrađena је revizija pH nalaza i prvobitne dijagnoze. Revizijom PH nalaza na prethodno uzetom tkivu dobijena је nova dijagnoza – Grey zone limfom – B krupnoćelijskog i klasičnog Hočkinovog limfoma. U Srbiji su istrošeni svi resursi za lečenje i pokušano је lečenje imunoterapijom (lekom Keytruda) čiji se prvi rezultati vide nakon 2 meseca.

U Aleksandrinom slučaju to nije dovoljno, a budući da su nakon 2 godine sve opcije lečenja u našoj zemlji iscrpljene -lečenje nastavlja u Turskoj. Zbog agresivnosti tumora Aleksandrino lečenje u Turskoj је već роčеlо. Za nastavak lečenja је potrebno još mnogo novca. Porodica, prijatelji i poznanici su do sada samostalno finansirali i organizovali humanitarne akcije. lscrpljeni su svi resursi pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu u dаlјеm Aleksandrinom lečenju. Sredstva su јој potrebna za lečenje u inostranstvu, rehabilitacіju, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Aleksandrinu pobedu! Budimo humani! Pomozimo Aleksandri!

Facebook Komentari