„Papirko“ našu decu uči da budu ekološki svesna

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, škola

Učenici biološke sekcije „Pužići“ osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i ove godine organizuju veliku akciju sakupljanja papira.  „Papirko“ će se održati u subotu 6. oktobra 2018. godine u dvorištu OŠ „J.J.Zmaj“ u okviru dečije nedelje.

skupljanje-papira

U slučaju lošeg vremena, akcija se pomera za naredni vikend. Učenici starijih i mlađih odeljenja već nedeljama unazad vredno sakupljaju staru hartiju od komšija, rodbine, prodavnica i pekara. Sakuplja se svaki komadić stare hartije u Srbobranu, u cilju pobede! Pravila su ista kao i ranijih godine, odeljenje koje donese najviše papira, osvaja slatku nagradu! Ali učenike ne motiviše samo slatka nagrada nego i saznanje da će sa svakom tonom papira koju proslede na reciklažu, od seče sačuvati  barem 17 stabala. Sakupljena stara hartija prodaće se firmi „Tehnopapir“ iz Novog Sada, a sakupljeni novac utrošiće se u kupovinu novih nastavnih sredstava.

Zmajevi učenici nude uslugu  EKO-PATROLE, ukoliko imate staru hartiju, koje bi rado da se rešite, nazovite školu u prepodnevnim časovima na 021/730-136 i prijavite adresu, učenici će vas posetiti i pomoći vam.

merenje-papira

Škola moli građane, koji imaju digitalne vage koje mere minimum 50 kilograma da se jave u slučaju da mogu da je pozajme radi merenja papira.

Facebook Komentari