Panonski admiral - Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića" je knjiga koja će biti predstavljena u Narodnoj biblioteci Srbobran

Panonski admiral – Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića (26.10.)

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

“Panonski admiral – Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića” je knjiga koja će biti predstavljena u Narodnoj biblioteci Srbobran 26. oktobra 2023. (četvrtak), sa početkom u 17.00 časova.

“Panonski admiral” je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile. Ipak, najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama.

“Panonski admiral” je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu, knjiga koju će u biblioteci u Srbobranu predstaviti pisac Ivan Ivačković, u čemu će mu pomoći moderator večeri Milan Đorđević.

Facebook Komentari