Očekuje nas posebno književno veče sa Brankicom Damjanović

„Rukopis moga brata“. „Nisam ovo mogla bez tebe“, „Dobro je…“ i „Rekla mi je volim te“, književna su dela Brankice Damjanović iz kojih izbija snažan autobiografski narativ, takođe su knjige koje će poznata književnica predstaviti srbobranskoj publici u četvrtak, 28. novembra, od 18:00 časova u sali Malog pozorišta.

Kako su knjige autobiografske, Brankica u njima ne otkriva samo svoj talenat ostvaren kroz pisanu reč, ona otkriva i sebe čitaocima i vodi ih kroz svoj život dozvoljavajući im da je bliže upoznaju. Baš ta otvorenost i bliskost jedan je od glavnih razloga zašto su književne večeri ove spisateljice po pravilu dobro posećene. „Sklad sa sobom manifestuje se kroz sklad sa drugim ljudima, moje nastojanje da razumem sebe utiče i na ljude oko mene da sagledaju sebe, verujem da je to razlog što su moje književne večeri toliko posećene. Ljudi žele da razumeju sebe“, obrazlaže svoj uspeh Brankica. Ona tvrdi da inspiraciju za svoja dela crpi iz ljubavi kojom je svakodnevno okružena, i iz ljubavi koju joj upućuje verna čitalačka publika.

S tim završavamo najavu za ovo dešavanje, jer verujemo da je upravo ta ljubav najbolja pozivnica za dolazak i najjači argument da se dođe.

Facebook Komentari