Očekuje nas 23. SRBOBRANSKA BRAZDA

Mesna zajednica Srbobran zakazala je za subotu, 3. septembar, održavanje 23. „SRBOBRANSKE BRAZDE“ – tradicionalnog takmičenja orača. Manifestacija se organizuje na parceli „PIONIR“ DOO Srbobran, Novosadski put, 3 km od naseljenog mesta (Stara uprava).

„Cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede.

Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači. Takmiči se u oranju strništa na 25 cm dubine, lakim i teškim traktorima po kategorijama:

laka A – jednobrazdni, dvobrazdni plugovi,
srednja B – trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači,
teška C – četvorobrazdni klasični plugovi, višebrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači

Prijava u MZ Srbobran na telefone 021 730 133 i 063 1077 652, ili lično. Za učešće u takmičenju nije potrebna kotizacija. Obezbeđene su novčane nagrade za 1, 2. i 3. mesto po kategorijama.

1. mesto – 25.000 dinara
2. mesto – 20.000 dinara
3. mesto – 15.000 dinara

Za najmlađeg, najstarijeg, ženu učesnika kao i za najopremljeniji traktor – agregat za oranje“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Saveta MZ Srbobran, Slobodan Subić.

Facebook Komentari