Novo pozorišno gostovanje dovodi nam Marka Živića

Cara Lazara 6

021/731-919

Pozorišna predstava “Vernisaž” dolazi nam u goste u utorak, 9. aprila. Biće izvedana za srbobransku publiku u sali Malog pozorišta od 19:00 časova.

Priča o bračnom zatvorenom krugu u kome nema istinskog života, sve je samo manir i maska. Vera i Mihal jedinu injekciju životne snage dobiju kada im u goste dođe prijatelj Bedržih. Njemu prezentuju sve uspehe svog veštačkog raja. No, injekcija kao kod narkomana kratko traje, jer gost poželi da ode. Mihal i Vera ga „zarobe“, jer ako ode „publika“ moraće se zagledati u svoj propali, uvoštali bračni život.

Tekst je napisao Vaclav Havel, jedan od najvećih boraca za ljudska prava i slobodu, protiv svakog totalitarizma. Verovao je da se može opstati i bez ulaženja u postojeće političke partije. Njegove predstave bile su zabranjivane,  a među njima i “ Vernisaž”. Pisac je bio stavljen pod stalnu prismotru vlasti, zlostavljan  i često zatvaran. Na žalost, njegove drame su danas aktuelnije više nego ikad.

Uloge u predstavi nose: Marko Živić koji igra Mihala,Tatjana Kecman u ulozi Vere i Marko Jovičić kao Bedržih, koji je ujedno i režirao komad.

Cena karte je 300 dinara, a karte se mogu kupiti u pretprodaji svakog radnog dana od 8:00 do 20:00 časova, u Domu kulture, Cara Lazara 6.

Facebook Komentari