Nova akcija ZA LANIN ŽIVOT tokom vikenda! Budi human i dođi do igrališta NAŠA PRIČA

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Cela Srbija prikuplja sredstva za lečenje male Lane Jovanović (2019.), a aktivnosti se dešavaju i u Srbobranu, baš predstojećeg vikenda Udruženje „Naša priča“ organizovaće dvodnevnu humanitarnu akciju na svom igralištu u Novom naselju kako bi se prikupilo što više novca.

Subota veče, 15. avgust, planirano je da se održi mini bioskopska projekcija crtanog filma na otvorenom sa početkom u 20:30, a za sve posetioce biće obezbeđene sveže kokice.

Glavni deo akcije biće u nedelju, 16. avgusta, sa početkom u 17:00 časova. Sve posetioce dočekaće osveženje u vidu limunade, biće kokica, kuvanog kukuruza i mnogo dobrog raspoloženja. Prostor igrališta je značajno velik i nema bojazni da će biti gužve, a organizatori će se potruditi da broj posetilaca nikada ne bude veći od propisanog. Takođe i u nedelju od 20:30 biće prikazan film za najmlađe.

Snažnu podršku ovoj akciji uputili su humanitarci iz ulice Devet Jugovica, ekipa koju predstavlja Bora Miković, i koja je nedavno organizovala sličnu aktivnost. Zajedno sa NAŠOM PRIČOM pozivaju sve ljude dobre volje da posete igralište u dnu ulice Meše Selimovića i iskažu svoje humane namere.

„Prošetajte sa decom i donirajte za malu Lanu Jovanović. Ponesite maske, održavajte distancu, čuvajmo sebe i druge!“, poručuju organizatori.

Maloj Lani je nakon samo 3 meseca života dijagnostifikovana spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i na posletku disanje. Imala je pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest, što je on to i uradio – samo ju je zaustavio, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Postoji lek koji može da je izleči, ali je toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da mogu sami da prikupe novac. Zato im je potrebna pomoć svih nas.

Facebook Komentari