Nastavlja se borba protiv nasilja

Udruženje „Srbobranska inicijativa mladih“ nastavlja sa akcijom uklanjanja nasilja iz života naše dece, ovoga puta biće održana interaktivna tribina sa akcentom na verbalnom nasilju.

Uz podršku Doma kulture, Kancelarije za mlade i opštinske uprave, interaktivna tribina „Verbalno nasilje“ ponudiće deci, uzrasta od 11 do 18 godina, malo drugačiji pogled na ovu temu. Članovi amaterskog pozorišta izvešće delove iz drame „Klasni neprijatelj“, pisca Najdžela Vilijamsa, i tako pokušati da dopru do svojih vršnjaka i prenesu im poruku o vršnjačkom nasilju.

Želja je organizatora da pokažu mladim osobama kako se neki verbalni dueli i situacijie mogu rešiti bez upotrebe nasilja, čak i verbalnog, a na ovoj tribini biće ponuđena neka rešenja koja se mogu primeniti u svakodnevnom životu. Posetioci će saznati zašto uopšte dolazi do nasilja, kako prepoznati nasilne osobe i naposletku šta je potreno preduzeti u slučaju da se svedoči nasilju ili da se postane žrtva.

Biće ponuđeni mnogi odgovori, a jedini način da ih saznate je da posetite tribinu 11. februara od 18:00 časova, na adresi Cara Lazara 6, u galeriji Doma kulture u Srbobranu.

Facebook Komentari