Mladost dočekuje favorizovanu Tisu, dok Srbobranci i Nadaljčani imaju malo lakša gostovanja

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Drugo kolo većine vojvođanskih fudbalskih liga igra se ovog vikenda, a naša tri klubska predstavnika imaju novu priliku da poprave ili možda pokvare utiske sa starta prvenstava.

fk-mladost

Jedini tim koji ovog vikenda igra u našoj opštini, odnosno na domaćem terenu, je FK Mladost Turija, koja će u nedelju 26. avgusta od 17:00 časova dočekati prošlosezonskog vicešampiona vojvođanske lige Sever, FK Tisu iz Adorjana. Mnogi osporavaju prošlogodišnji uspeh ekipe iz Adorjana zbog učestalih optužbi da su „kupovali“ bodove, ali je neosporno da će ta ekipa, koja je odlično uigrana, i ove godine pretendovati za naslov prvaka. Mladost igra pred svojom publikom, što je u većini slučajeve prošle sezone rezultiralo pozitivnim ishodom po njih, te očekujemo da i u ovom kolu bodovno profitiraju.

fk-napredak

Napredak iz Nadalja takođe ima meč u nedelju od 17:00 časova, ali u Njeguševu, gde će odmeriti snage sa FK Proleterom. Obe ekipe su prošlu sezonu završile sa vrlo slabim učinkom, a ovu su počeli sa porazima. Jedini način da nadaljski tim ove godine popravi utisak je da bodove pokuša da nagomilava na utakmicama sa protivnicima čiji kvalitet nije zavidan, jer one sa vrha tabele teško da može da dobije. Međusobni susreti ova dva tima rešavani su u poslednjih godinu dana u korist domaćina, ali to nemora ništa da znači. Imamo punu veru u tim iz Nadalja.

fk-srbobran

Za kraj smo ostavili najavu utakmice kluba sa Vašarišta koji sutra (subotu) 25. avgusta od 17:00 časova igra u Subotici protiv tima FK Bačka 1901. Ovaj tim je već 6 sezona za redom učesnik Srpske lige – Vojvodina, i ima zapažene rezultate. Završavao je sezonu dvaput kao 6. i jednom čak 3. a prošle sezone su malo podbacili i bili tek 13. tim na tabeli. Srbobranska ekipa, iako ne potpuno ista kao ona koja je osvojila titulu početkom leta, i dalje je respektabilna i sigurno je da može do pobede protiv bilo kog tima vođeni strategom Sašom Filipovićem. Bićemo optimisti i očekivati da Plavi kući donesu sva 3 boda.

Facebook Komentari