Manifestacija DANI KULTURNE TRADICIJE donosi…

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Jedna od mnogobrojnih manifestacija koje opštinu Srbobran čine zanimljivom i bogatom sredinom sigurno jeste ona pod nazivom „Dani kulturne tradicije“, kulturno dešavanje koje nas očekuje u nedelji koja dolazi.

Dom kulture u Srbobranu pripremio je program koji može ujedno da ispuni kvalitativne norme dosadašnjih manifestacija ovog tipa, ali i da obezbedi poštovanje mera propisanih zbog epidemije COVID 19.

Program manifestacije:

  1. Sve počinje u sredu, 28. oktobra, kada nas očekuje otvaranje izložbe ručnih radova Udruženja „Ruka spasa“ iz Srbobrana. Izložba pod nazivom „Bačke rukotvorine“ biće svečano otvorena u 19:00 časova u galeriji Doma kulture
  2. Već nartednog dana, četvrtak 29. oktobar, sala Malog pozorišta biće mesto održavanja zanimljivog predavanja dr Milana Micića, istoričara i književnika koji rado posećuje Srbobran. Predavanje će početi u 19:00 časova, a tema će mu biti „Sentomaš u carskoj Rusiji, Srpske seobe 18. veka“.
  3. „SRBOBRAN – MUZEJSKA PRIČA“ naziv je dela manifestacije koji će se desiti u sredu, 4. novembra. Pripovedač o ovoj temi biće Ljiljana Trifunović, muzejski savetnik, etnolog Muzeja Vojvodine, čija kuća je i organizator ovog predavanja zajedno sa srbobranskim Domom kulture. Mesto održavanja biće galerija ustanove domaćina, a početak je najavljen za 19:00 časova.

Ulaz je slobodan za sva najavljena programska dešavanja, a zaposleni u kulturnoj ustanovi srbobranske opštine mole građane da se priliokom posete nekom od dešavanja ponašaju u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, kako bi sprečili širenje i pospešili suzbijanje zarazne bolesti COVID 19.

Facebook Komentari