Lazar Dunđerski opet među svojim Srbobrancima

Cara Lazara 6

021/731-919

Ponovni dolazak Lazara Dunđerskog u Srbobran, naravno samo je literalan, odnosno njegov lik tumačiće poznati glumac Srpskog Narodnog pozorišta Miodrag Petrović u pozorišnoj monodrami “Lazar”.

Prošlo je 101 godina od smrti ovog velikog čoveka, najuglednijeg i najuticajnijeg Srbina u austro-ugarskoj monarhiji, a koji je uvek sa ponosom ponavljao svima, koji su ga svojatali, da je Srbobranac. U čast lika i dela Lazara Dunđerskog, Zoran Subotički napisao je pozorišni komad čije segmente smo mogli da vidimo prošle godine na “Lenkinom Prstenu” i u SNP-u, kada je obeležena stogodišnjica smrti Lazareve, a sada u punom formatu biće predstavljen srbobranskoj publici.

lenkin-prsten13

Monodrama govori o najpoznatijem Srbobrancu, iz njegove perspektive, u kojoj možemo da sagledamo kompletan opus emocija, misli i stavova o svetu u kojem je živeo i narodu koji je voleo. Pored glumca Miodraga Petrovića koji verno prenosi reči autora ovog dela, za nastajanje predstave zaslužni su i reditelj Ljuboslav Majer i kostimograf Tijana Sićević.

Premijera je zakazana za petak, 12. oktobar u 20:00 časova, a mesto održavanja je sala Malog pozorišta u Srbobranu.

Svi građani koji žele da prisustvuju premijeri, mogu da preuzmu besplatnu propusnicu radnim danima u prostoriji Doma kulture od 7:00 do 15:00 časova.

 

Facebook Komentari