KULTURNO LETO – Program za tri naredna dana

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Bioskop, Deca, Kultura, Zabava

Manifestacija „Kulturno Leto“ koje u našoj opštini organizuje Dom kulture, tokom sledećih dana će se jako zahuktati, već sutra nas očekuje bioskop na otvorenom u Turiji, dečija predstava na Trgu Slobode u Srbobranu, u sredu na istom mestu imaćemo koncert, a u Nadalju još jedna dečija predstava, dok će u četvrtak Nadaljčani uživati i u filmu na otvorenom.

6. avgust Turija – Bioskop na otvorenom u Turiji smo već najavili, i to dešavanje možete pronaći ovde.

6. avgust Srbobran – Trg Slobode u Srbobranu će u utorak od 19:30 biti mesto održavanja dečije predstave „Kraljevski festival bajki“, teatra „Talija“. „Kraljevski festival bajki“ je originalna priča o kralju i kraljici, koji na razičite načine pokušavaju da uspavaju svoju razmaženu ćerku, što im ne polazi od ruke. Na predlog dece, koja im sugerišu šta oni vole, kralj i kraljica počinju da pričaju, a zatim i da glume poznate bajke (presvlačeći se u originalne kostime): Pinokija, Crvenkape, Mačka u čizmama, Upavane lepotice… Tada počinje pravo uzbuđenje i čarolija za decu, koja od tog trenutka prisustvuju reviji najlepših i najpoznatijih bajki, a svojim učešćem je i dodatno oplemenjuju. Brojni zanimljivi songovi vezani za poznate bajke, sjajni kostimi, kao i izuzetno duhovit i interaktivan tekst, drže dečiju pažnju tokom cele predstave. Tekst i režiku potpisuje Darko Joksimović, a u predstavi igraju: Hristina Petrović, Ljiljana Joksimović, Predrad Karapandžić i Darko Joksimović.

7. avgust Srbobran – I u sredu će sva zabava u Srbobranu biti na Trgu Slobode, ovoga puta program namenjen starijoj publici. Reč je o koncertu grupe „Naš kvartet“, koji čine četiri lepe dame sa svojim gudačkim instrumentima, a izvode muzičke kompozicije koje su većini slušalaca poznate iz najrazličitijih žanrova (classical, tango, evergreen, jazz, latino, etno, pop, rok). Koncert počinje u 21:00 sat.

7. avgust Nadalj – U dvorištu osnovne škole u Nadalju, u sredu, biće izvedena dečija predstava „Ko se boji vuka još“, sa početkom u 19:30. Ovu predstavu, kao i prethodnu, dolazi iz „kuhinje“ pozorišta „Talija“ iz Beograda, a potpisuje je Darko Joksimović, koji uz Ljiljanu Joksimović, Maju Jovanović i Sinišu Kosića igra u predstavi. Izuzetno duhovita priča o vuku koji zbog ljubavi prema nežnoj pudlici, beži iz zoološkog vrta, postaje vegetarijanac i odlazi u školu. Čuveni lovac – lažolovac, tragajući za vukom, upoznaje baku koja traga za svojom izgubljenom pudlicom Cicom. Potragu nastavljaju zajedno, a vremenom se to „lovačko“ partnerstvo pretvara u romantičnu priču sa neočekivanim završetkom. Sličnu sudbinu doživljavaju vuk-Kreza i pudlica-Cica, koji bekstvo nastavljaju zajedno. Mnoštvo sjajnih songova koji se oslanjaju na poznate​ ​evergrin pesme​ i​ vrcavi humor​,​ ovu predstavu čine​ ​jednim od najboljih ostvarenja beogradskih dečijih scena.

8. avgust Nadalj – Bioskop na otvorenom stiže i u najudaljenije mesto naše opštine. Ljubitelji kinematografije u Nadalju će u dvorištu osnovne škole moći da pogledaju animirani film „Manu Munja“, čija projekcija će početi u 21:00 sat. Manu odrasta verujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv, Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica – čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima. Ova avantura je sinhronizovana na srpski jezik, tako da će u njoj moći da uživaju i deca.

Facebook Komentari