Košarka u petak i subotu

Košarka u petak i subotu

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Košarka, Sport

Oba domaća košarkaška kluba ovonedeljna takmičarska kola igraju kod kuće, “Akademik” već večeras dočekuje KK”Nova Pazova”, dok će ŽKK “Srbobran” u subotu odmeriti snage sa ekipom “Proleter” iz Novog Sada.

Košarkaški klub “Akademik” svoj meč počinje u 18:30, u okviru 10. kola Prve regionalne lige “Sever”, sa 7 pobeda i 2 poraza srbobranski tim je na 2. poziciji tabele, dok je večerašnji protivnik na pretposlednjem 15. mestu, sa samo jednim trijumfom u sezoni. Iako je za očekivati da će srbobranci lako do nove pobede, treber Andrić kaže da nema opuštanja, svakog protivnika poštuje i u utakmicu ulazi kao i sa svima do sad, sa namerom da nametne svoju igru, čvrsto, brzo i agresivno.

Ženski košarkaški klub “Srbobran” će u subotu, 25. novembra, od 19.00 časova odigrati 7. kolo Druge lige Srbije. Srbobranke sa odnosom pobeda i poraza 3:3 zauzimaju 6. poziciju tabele, dok je ŽKK “Proleter” iz Novog Sada na 8. mestu (od 12), sa jednakim brojem pobeda ali i utakmicom manje. Budući da obe ekipe suvereno brane sredinu tabele, i bez sumnje imaju nameru da se pomeraju ka vrhu, za očekivati je da će pružiti maksimalano zalaganje, što treba da garantuje dobru utakmicu za gledanje.

Ove sezone se ni jednom nije desilo da Srbobranci u jednom vikendu gledaju obe ekipe na domaćem terenu, što je prošle godine bio čest slučaj, tako da se ovaj vikend može okarakterisati kao praznični kad je košarka u pitanju. Svakako da će obe ekipe trebati podršku sa tribina, Srbobran je poznat po dobroj atmosferi u hali, a iz KK “Akademik” i ŽKK “Srbobran” pozivaju navijače da ispune tribinu, naprave buku i uživaju u oba meča.

Facebook Komentari