Izložba slika „Velikani srpskog glumišta“ (14.06.)

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Galerija Doma kulture će u ponedeljak, 14. juna, biti mesto održavanja izložbe portreta  pod nazivom „Velikani srpskog glumišta“, pošto su kao modeli za njihovo nastajanje poslužili upravo domaći glumci.

Udruženje građana “Žanka Stokić” Rabrovo sprovelo je 4 konkursna kruga za izradu portreta glumaca zarad stalne izložbene postavke “Velikani srpskog glumišta” koja je otvorena u Maloj sali Doma kulture u Rabrovu. Budući da je velika srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002. godine održavaju Pozorišne svečanosti “Žanki u čast”, ukazala se potreba da se na jednom mestu objedine velikani pozorišne i filmske scene Srbije, kroz stalnu izložbenu postavku, portretima glumaca koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji srpskog pozorišta.

„Ustanova kulture vas poziva na otvaranje izložbe portreta glumaca ‘Velikani srpskog glumišta’. Takođe molimo građane da se prilikom posete Galeriji ponašaju u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, kako bi sprečili širenje i pospešili suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19“, kažu u Domu kulture Srbobran.

Svečanost otvaranja izložbe planirana je za 19:00 časova, a ulaz je slobodan.

Facebook Komentari